Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen ten behoeve van het realiseren van een supermarkt ter plaatse van Hoofdstraat 32, 34 en 34-I en Leuringslaan 2 t/m 24 (even) te Tolbert.

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het van een supermarkt ter plaatse van Hoofdstraat 32, 34 en 34-I, 9356 AX te Tolbert en Leuringslaan 2 t/m 24 (even) te Tolbert, 9356 VG te Tolbert

Inhoud van het plan:

Op 20 oktober 2018 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het realiseren van een supermarkt ter plaatse van Hoofdstraat 32, 34 en 34-I en Leuringslaan 2 t/m 24 (even) te Tolbert. Het voornemen is om een nieuwe supermarkt te realiseren. De nieuwbouw van de supermarkt is ter vervanging van de bestaande supermarkt op het perceel Het Spoor 2 te Tolbert. De nieuwe supermarkt zal tegenover de huidige supermarkt worden gebouwd Om het bouwplan te kunnen realiseren worden de bestaande gebouwen op de percelen Hoofdstraat 32, 34 en 34-I en Leuringslaan 2 t/m 24 (even) gesloopt. De nieuwe supermarkt heeft een oppervlakte van circa 1500 m². Het plan is strijdig met het bestemmingsplan Tolbert. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad besluiten een verklaring van geen bedenkingen te geven. De gemeenteraad heeft ingestemd met het geven van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Deze ontwerpverklaring ligt tezamen met het ontwerpbesluit ter inzage.

De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken liggen vanaf 21 december 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Leek. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie van het Klantcontactcentrum. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via telefoonnummer 14 0594.

Naar boven