Verleende omgevingsvergunning Klaverplak 1 te Wijk en Aalburg, gemeente Aalburg

Logo Aalburg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Aalburg maken bekend dat zij op 6 december 2018 besloten hebben om positief te beslissen op de aanvraag om omgevingsvergunning:

- aanvraag voor het realiseren van een mestbassin op het perceel Klaverplak 1 te Wijk en Aalburg

Het nummer van het plan is NL.IMRO.0738.OV8014-VG01.

 

Ter plaatse is de beheersverordening ‘Buitengebied’ van kracht en heeft het perceel Klaverplak 1 te Wijk en Aalburg de bestemming “Agrarisch gebied met landschapswaarden” met de aanduiding “openheid”, AL(o). Op de plankaart is een agrarisch bouwvlak opgenomen. Deze gronden zijn bestemd voor agrarische bedrijvigheid en instandhouding van de landschapswaarden. De aanvraag voorziet in de realisatie van een mestbassin buiten het bouwvlak en is daarmee strijdig met de beheersverordening ‘Buitengebied’.

 

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht biedt burgemeester en wethouders de mogelijkheid om af te wijken van de regels van de beheersverordening

 

Op 26 september 2017 is door de gemeenteraad van Aalburg een concept verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Nu geen zienswijze is ingediend is deze verklaring definitief geworden.

 

De beschikking en de bijbehorende stukken liggen van 20 december 2018 tot 30 januari 2019 ter inzage. U kunt de vergunning op 2 manieren bekijken:

• U bekijkt de vergunning digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl.

• U maakt een afspraak om de vergunning te bekijken op het gemeentehuis. Tot en met donderdagochtend 20 december 2018 kunt u terecht op het gemeentehuis in Aalburg (Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg). U kunt een afspraak maken via www.aalburg.nl. Vanaf 3 januari 2019 kunt u terecht op het gemeentehuis van de gemeente Altena (Sportlaan 170 in Almkerk).Tussen 20 december 2018 en 3 januari 2019 is het plan alleen in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, omdat het gemeentehuis dan gesloten is.

 

Beroep

Tegen de beschikking kan gedurende de genoemde termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van de desbetreffende ontwerpbeschikking kenbaar hebben gemaakt. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de rechtbank Zeeland - West-Brabant, Team Bestuursrecht, postbus 90006, 4800 PA te Breda. U kunt het beroep- / verzoekschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Wijk en Aalburg, 19 december 2018

 

 

 

 

 

Naar boven