Gemeente Haren -  Bestemmingsplan Haren Raadhuisplein gewijzigd vastgesteld - Raadhuisplein Haren Gn

Logo Haren

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Haren Raadhuisplein 12 november 2018 gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan betreft de realisering van supermarkt, dagwinkels en maximaal 32 woningengelegen tussen de Rijkssstraatweg, de Hortuslaan, de Molenweg en de Binkhorst.

Terinzagelegging

Het vastgestelde plan, raadsbesluit en bijlagen liggen met ingang van donderdag 20 december 2018 gedurende zes weken (t/m donderdag 31 januari 2018) ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 10 in Haren.

Het plan is onder de identificatiecode [NL.IMRO.0017.BPHR13INBR-VA01] beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl

Arhi

De gemeente Haren wordt heringedeeld. Als gevolg van de Wet Arhi betekent dit dat sommige, aangewezen besluiten aan goedkeuring zijn onderworpen. Deze gewijzigde vaststelling is zo’n besluit. Het bestemmingsplan treedt om die reden pas in werking nadat het goedkeuringsbesluit is genomen. Tegen het vaststellingsbesluit staat pas beroep open nadat het is goedgekeurd. Dat betekent dat op dit moment nog geen nog geen beroep kan worden ingesteld tegen het bestemmingsplan. Het college zal te zijner tijd het besluit omtrent de goedkeuring bekend maken op dezelfde wijze als het bestemmingsplan.

Crisis en herstelwet

Omdat het bestemmingsplan ziet op debouw van veel meer dan 11 woningen, is daarop Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat:

  • 1.

    Alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen.

  • 2.

    Het indienen van een zogeheten ‘pro forma beroepschrift’ niet mogelijk is: het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als binnen de beroepstermijn geen gronden zijun ingediend;

  • 3.

    Na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Kamminga, telefoonnummer 050 53 39 931 of f.kamminga@haren.nl 

 

Haren, 19 november 2018.

 

Burgemeester en wethouders,

 

mr. M.P. de Wilde, P. van Veen,

directeur/gemeentesecretaris burgemeester

  

 

Naar boven