Gemeente Haren - Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder - Dilgtweg 1 te Haren Gn

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken bekend dat zij voornemens zijn om, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van 3 woongebouwen op het perceel Dilgtweg 1 te Haren. De bestaande bebouwing zal worden afgebroken en worden vervangen door 3 woongebouwen. Op deze aanvraag is paragraaf 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van toepassing (uitgebreide voorbereidingsprocedure).

Terinzageligging ontwerpomgevingsvergunning

Voordat definitief op de aanvraag omgevingsvergunning wordt beslist, ligt het ontwerpbesluit met de relevante stukken gedurende zes weken ter inzage met de mogelijkheid daarop te reageren.

Terinzageligging ontwerpbeschikking vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting voor een aantal appartementen, als gevolg van het verkeer op de Rijksstraatweg/Dilgtweg, hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB(a). Het voornemen bestaat om, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, hogere waarden voor deze woningen vast te stellen.

Terinzagetermijn en mogelijkheden tot indienen van reacties

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking met betrekking tot de vaststelling van de hogere waarden (Wet geluidhinder) en de overige daarop betrekking hebbende relevante stukken liggen met ingang van donderdag 20 december 2018 gedurende zes weken (dus tot en met woensdag 30 januari 2018) voor eenieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Ook na de herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer op 1 januari 2018 kunt u het plan inzien bij de receptie van het gemeentehuis in Haren.

Indienen zienswijzen

Gedurende de voornoemde terinzageliggingstermijn kunt u zowel een zienswijze met betrekking tot de ontwerpomgevingsvergunning als met betrekking tot de ontwerpbeschikking vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder bij het college van burgemeester en wethouders indienen. Een zienswijze kan worden gericht aan burgemeester en wethouders van Haren/Groningen, Postbus 21, 9750 AA Haren onder vermelding van het specifieke onderdeel waartegen u de zienswijze indient.

Een zienswijze kan zowel mondeling als schriftelijk worden ingediend. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer P. Antuma van de gemeente Groningen, telefoonnummer 14050 of pieter.antuma@groningen.nl Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Beroep bij de rechtbank tegen de uiteindelijke beschikking (omgevingsvergunning) kan slechts worden ingesteld indien ook tijdig een zienswijze in het voortraject is ingebracht en men belanghebbende is.

 

Naar boven