Ontwerpbestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’, Besluit HGW en Beeldkwaliteitsplan ter inzage

Logo Ridderkerk

Op de locatie van het voormalige bedrijf De Jong Tours (Rijksstraatweg  17) wordt een ontwikkeling beoogd met 66 hoogwaardige nieuwbouwwoningen en een bedrijfswoning die omgezet wordt naar een woning. Specifiek gaat het om 10 vrijstaande woningen, 34 twee-onder-een-kapwoningen, 8 patiowoningen, 14 rijwoningen en het behouden van de bestaande tuinderswoning.

De ontwikkeling past niet in het huidige bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Om richting te geven aan de kwaliteit van de architectuur en de inrichting van het landschap is een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

De geluidbelasting op de te realiseren woningen aan de Rijksstraatweg is hoger dan de voorkeurswaarden voor geluid. Daarom wordt gelijktijdig met het bestemmingsplan een besluit hogere grenswaarden (HGW) voorbereid.  

Via een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar is het kostenverhaal verzekerd. Er hoeft geen exploitatieplan vastgesteld te worden.

 

Het ontwerpbestemmingsplan, het Beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit HGW liggen vanaf 20 december 2018 tot en met 30 januari 2019 ter inzage.

De stukken zijn te raadplegen via www.ridderkerk.nl/ter-inzage en via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code: NL.IMRO.0597.BP2018DeJong-OW01). Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

 

Informatieavond op 14 januari 2019 in De Wevershoeve

Op 14 januari 2019 wordt een informatieavond georganiseerd. U bent op deze avond van harte welkom in Restaurant en Partycentrum De Wevershoeve, Noldijk 41a in Rijsoord. De avond begint om 19:30 uur. Tijdens de avond wordt het plan gepresenteerd en kunt u vragen stellen. Vertegenwoordigers van de gemeente en de ontwikkelaar zijn aanwezig.

 

Zienswijze indienen

Op de stukken die ter inzage liggen kunt u een zienswijze indienen. Uw eventuele zienswijze stuurt u vóór 31 januari 2019 aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Vermeld in dat geval dat u een zienswijze indient op het ontwerpbestemmingsplan locatie ‘De Oude Boomgaert’.

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor maakt u een afspraak met de heer De Vries via telefoonnummer 010-5061750. Een brief heeft onze voorkeur.

 

Ridderkerk, 19 december 2018

Naar boven