Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder ‘Boerhaavekwartier’

Logo Gouda

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110c van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf vrijdag 20 december 2018 tot en met donderdag 30 januari 2019 de volgende ontwerpbesluiten voor een ieder ter inzage liggen:

 

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Boerhaavekwartier’ met identificatiecode:

  • 2.

    Het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Boerhaavekwartier’.

 

Plangebied

Het plangebied is gesitueerd ten noorden van het station van Gouda en wordt begrensd door:

  • 1.

    aan de zuidzijde, de Burgemeester Jamessingel;

  • 2.

    aan de westzijde, de Dreef;

  • 3.

    aan de oostzijde, de Ronsseweg;

  • 4.

    aan de noordzijde, de Bleulandweg, inclusief de parkeergarage bij het Groene Hart Ziekenhuis ten noorden van de Bleulandweg.

 

Inhoud ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder

Het bestemmingsplan 'Boerhaavekwartier' is verouderd. In de periode sinds de vaststelling in 2007 hebben zich planologische wijzigingen voorgedaan die in het nieuwe bestemmingsplan een plek dienen te krijgen. Het onderhavige bestemmingsplan dient de volgende doelen:

  • 1.

    Het plan in overeenstemming brengen met de actuele situatie, door ontwikkelingen uit de periode sinds 2007 op te nemen;

  • 2.

    Het vertalen van nieuw gemeentelijk beleid;

  • 3.

    Het bestemmingsplan is online en interactief raadpleegbaar via en voldoet aan de nieuwste standaarden. 

Functieverbreding

Voor de kantoorpanden aan de Bleulandweg en Ronsseweg is een functieverbreding opgenomen in het bestemmingsplan. De voorheen geldende kantoorbestemming is gewijzigd in een gemengde bestemming waarin ook maatschappelijke functies zijn toegestaan.

 

Procedure hogere waarden

Het grootste deel van het plangebied heeft akoestisch een redelijke tot matig slechte milieukwaliteit. Dit is aanvaardbaar in een verstedelijkt gebied nabij het station. Alleen voor eventuele ontwikkelingen van geluidsgevoelige objecten in de onmiddellijke nabijheid van doorgaande wegen en nabij de spoorweg is de geluidsbelasting een aandachtspunt. Voor de uitbreiding van Driestar en de bestemmingsverbreding van de kantoorpanden aan de Bleulandweg en Ronsseweg is sprake van overschrijding van de voorkeursgrenswaarde. Uit onderzoek blijkt dat maatregelen om de geluidsbelasting te reduceren niet mogelijk, gewenst en/of doelmatig zijn. Hiervoor worden hogere waarden verleend.

 

Termijn van inzage 

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Boerhaavekwartier’ ligt samen met het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Boerhaavekwartier’ ter inzage van donderdag 20 december 2018 tot en met woensdag 30 januari 2019.

 

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet Geluidhinder

Het ontwerpbestemmingsplan Boerhaavekwartier ligt voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • 1.

    Digitaal via de website 

  • 2.

    Via de gemeentelijke website;

  • 3.

    Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

 

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken. De regels van een bestemmingsplanprocedure staan in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarde?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Dit heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze vòòr 31 januari 2019 op naar Postbus 1086, 2800 BB Gouda, t.a.v. afdeling Ruimtelijk beleid en advies. Voor het indienden van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer A.J. Fenger, telefoonnummer 0182-588512 of per e-mail: info@gouda.nl.

 

Wat is de volgende stap in de procedure? 

Zijn er zienswijzen ingediend? De zienswijzen worden samengevat en beantwoord of verwerkt in het bestemmingsplan. Het bevoegde gezag stelt vervolgens de besluiten vast. De gemeenteraad is bevoegd het bestemmingsplan vast te stellen. De genomen besluiten worden vervolgens gelijktijdig bekend gemaakt via een publicatie in De Goudse Post, de Staatscourant en op internet.

 

Heeft u een zienswijze ingediend? Dan krijgt u een brief van het college. Hierin geeft het college antwoord op uw zienswijze. Daarnaast laat het college u weten welke besluiten genomen zijn.

 

Naar boven