Ontwerp bestemmingsplan De Peinder Mieden Herziening

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "De Peinder Mieden Herziening" vanaf vrijdag 21 december 2018 ter inzage ligt ten behoeve van zienswijzen.

 

Doel van het plan

Op 4 juli 2017 is het bestemmingsplan De Peinder Mieden vastgesteld. In de opzet waren maximaal 45 woningen mogelijk. Het plan wordt gefaseerd uitgevoerd. Fase 1 biedt ruimte voor 31 woonkavels (rechtstreeks inbestemd) en fase 2 biedt ruimte voor de overige 14 woonkavels (via een wijzigingsbevoegdheid). In fase 2 is een locatie opgenomen waar 2 aaneensloten woonkavels zijn gesitueerd, waarbij ook een extra aanduidingsvlak is opgenomen van een bijzondere woonvorm. Het idee is dat deze locatie qua functies uitwisselbaar is. Achteraf blijkt nu dat de beide aanduidingsvlakken wonen abusievelijk zijn samengevoegd tot één aanduidingsvlak wonen. De voorliggende herziening is hier een reparatie van.

 

Bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp raadsbesluit ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2018BGB069-0301.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 21 december 2018 tot en met donderdag 31 januari 2019 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

 

ONTW/WD

 

 

 

Naar boven