Terinzagelegging vaststelling bestemmingsplan “Reparatieplan bijgebouwen”

Logo Vianen

Burgemeester en wethouders van Vianen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het vastgestelde bestemmingsplan’Reparatieplan bijgebouwen” ter inzage ligt.

Op grond van een aantal bestemmingsplannen die nu gelden voor de stedelijke gebieden van de gemeente Vianen is het niet verboden om te wonen in een bijgebouw. Omdat dit ongewenst is, worden de geldende bestemmingsplannen gerepareerd door daarin alsnog een verbod op bewoning van bijgebouwen op te nemen. Het betreft de bestemmingsplannen “Binnenstad”, “Dorpen”, “Hoef en Haag”, “Kom Vianen” en “Bedrijventerreinen Gaasperwaard”.

Het vastgestelde bestemmings plan kan vanaf woensdag 19 december 2018 tot en met dinsdag 29 januari 2019 tijdens kantooruren worden ingezien in de centrale hal van het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen. De documenten zijn op papier in te zien bij de balie en digitaal via de publiekscomputer in de centrale hal. De ter inzage liggende stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is:NL.IMRO.0620.bp0038-VG01.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt of die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken kan op grond van artikel 8.2 van de Wet op de ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzageligging beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien echter bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan als bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, treedt het besluit pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven