Vaststelling bestemmingsplan Landelijk gebied Hekendorp en Papekop

Logo Oudewater

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad 18 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Hekendorp en Papekop” met identificatienummer “NL.IMRO.0589.lghenp-va01” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plangebied en doel

Het plangebied beslaat het gehele geldende gebied van het bestemmingsplan Landelijk gebied Hekendorp en Papekop uit 2006. Het bestemmingsplan is op hoofdlijnen een conserverend bestemmingsplan, welke de bestaande landschappelijke waarden beschermt met voldoende flexibiliteit om in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen. Er zijn tevens een aantal nieuwe ontwikkelingen onderbouwd meegenomen.

Wijzigingen

Naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan zijn bij de gemeenteraad zienswijzen naar voren gebracht, welke zijn beantwoord in de nota van zienswijzen. De ingekomen zienswijzen hebben deels geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan. De wijzigingen

zijn opgenomen in de Staat van Wijzigingen, welke te raadplegen is bij de stukken.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 19 december 2018 tot en met 29 januari 2019. U kunt de stukken vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.oudewater.nl. Daarnaast kunt u het plan en bijbehorende relevante stukken tijdens openingstijden tijdens de genoemde termijn in de ontvangstruimte van het Stadskantoor Oudewater inzien.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met M.S.M. van Kats, beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling via het telefoonnummer 0348-428563.

hier de tekst in]

Oudewater, 18 december 2019

Naar boven