Kennisgeving ontwerp-rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2019

Van dinsdag 18 december 2018 tot en met maandag 28 januari 2019 kunt u een zienswijze geven over het ontwerp-rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2019. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen. In 2016 is het Rijksinpassingsplan Afsluitdijk vastgesteld. Bij de uitwerking van de maatregelen voor waterveiligheid blijkt het gebied met de bestemming Water – Waterkering op enkele punten iets te klein om tot een uitvoerbaar ontwerp te komen. Daarom voegt de ‘aanvulling 2019’ diverse kleine gebieden met deze bestemming toe aan het vastgestelde plan.

De toevoegingen liggen langs de noordzijde van het dijklichaam ter hoogte van Kornwerderzand (een deel van dijkvak 17), bij Het Monument (dijkvak 7), in de overgang tussen acht verschillende dijkvakken en tot slot ten westen van de brug in de aansluiting op de dijkversterking Den Oever (Havendijk C).

Uw zienswijze is welkom

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

Digitaal

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via www.platformparticipatie.nl/afsluitdijk.

Mondeling

Door tijdens kantooruren te bellen met Directie Participatie via telefoonnummer 070 456 89 99.

Post

Directie participatie

T.a.v. Ontwerp-rijksinpassingsplan

Afsluitdijk – aanvulling 2019

Postbus 30316, 2500 GH Den Haag

Achtergrondinformatie

Alle documenten staan op www.platformparticipatie.nl/afsluitdijk en www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer: NL.IMRO.0000IMip19AfsluitdijkA-2000).

Op papier kunt u de stukken van 18 december 2018 tot en met 28 januari 2019 tijdens reguliere openingstijden bekijken op de volgende locaties:

  • Rijkswaterstaat Midden-Nederland

Zuiderwagenplein 2, Lelystad.

  • Provinciehuis Noord-Holland

Kleine Houtweg 18, Haarlem.

  • Provinciehuis Fryslân

Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden.

Vervolg

De Ministers betrekken de zienswijzen bij de verdere besluitvorming. Alleen indieners van een zienswijze over het ontwerp-rijksinpassingsplan kunnen later in beroep gaan tegen het definitieve besluit.

Informatie

Meer informatie vindt u op: www.deafsluitdijk.nl.

Naar boven