Bestemmingsplan ‘Wilgenstraat 22 Roelofarendsveen’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken het navolgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is het bestemmingsplan ‘Wilgenstraat 22 Roelofarendsveen’ op 3 december 2018 door de gemeenteraad van de gemeente Kaag en Braassem vastgesteld.

Locatie en projectinhoud bestemmingsplan ‘Wilgenstraat 22 Roelofarendsveen’

Er is een verzoek ingediend om in het plangebied bekend als Wilgenstraat 22 te Roelofarendsveen diverse recreatieve ontwikkelingen te ontplooien, te weten het realiseren van drie houten recreatieverblijven aan de dijk (circa 15 vierkante meter per stuk), drie bunkerstudio’s (verblijfsrecreatieve onderkomens van circa 15 vierkante meter pr stuk) en een beheerderswoning gesitueerd op de bunker van circa 175 vierkante meter met een bouwlaag). Voorliggend initiatief komt voort uit het traject recreatieve impuls, waarbij de gemeente de bekendheid van Kaag en Braassem als recreatiegemeente wil vergroten zodoende en recreatieve (overnachtings)mogelijkheden wil stimuleren en faciliteren.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en overige stukken liggen vanaf donderdag 20 december 2018 t/m woensdag 30 januari 2019 voor eenieder ter inzage bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPWILGENSTRAAT22-VAS1 gebruiken.

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden. Beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening kunnen op de volgende wijze bij de Raad van State worden ingediend:

- Digitaal loket (alleen voor burgers): https://digitaalloket.raad vanstate.nl

- Schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

- Fax: 070 – 365 13 80

Zowel voor het indienen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening dienen griffierechten te worden betaald. Actuele informatie kunt u vinden op de website van de Raad van State www.raadvanstate.nl 

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 31 januari 2019, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, woensdag 19 december 2018

 

Naar boven