Kennisgeving vaststelling provinciaal inpassingsplan ‘Herziening PIP BPL, Merkelbeekerstraat Brunssum’

Logo Limburg

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 14 december 2018 met toepassing van artikel 3.26 Wro het provinciaal inpassingsplan ‘Herziening PIP BPL, Merkelbeekerstraat Brunssum’ gewijzigd hebben vastgesteld. Het inpassingsplan heeft onder andere tot doel een omissie in het provinciaal inpassingsplan ‘Buitenring Parkstad Limburg 2012’ te herstellen en de percelen/panden aan de Merkelbeekerstraat 71, 73, 75 en 77 te voorzien van een planologische regeling conform het huidige c.q. planologisch gewenste gebruik. Daarbij wordt tevens de verkeersbestemming direct grenzend aan deze panden hersteld en wordt een parkeervoorziening planologisch mogelijk gemaakt. Tot slot wordt in dit inpassingsplan de aangepaste omleiding van de Merkelbeekerstraat conform een reeds verleende omgevingsvergunning en een strook grond aangrenzend aan de Klingbemden planologisch geregeld. De strook grond aangrenzend aan de Klingbemden wordt in het inpassingsplan bestemd tot ‘Natuur’.

Provinciale Staten van Limburg hebben het inpassingsplan ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan op één onderdeel gewijzigd vastgesteld. Het betreft een wijziging van de aanduiding ‘specifieke vorm van verkeer –fietspad’ op de verbeelding ter plaatse van het bestaande fietspad ter hoogte van de Klingbemden. In het ontwerp-inpassingsplan was deze aanduiding niet correct opgenomen, nu is een correcte aanduiding opgenomen die in overeenstemming is met de werkelijke situatie.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het provinciaal inpassingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 december 2018 tot en met 31 januari 2019 voor een ieder ter inzage in:

  • -

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur;

  • -

    het informatiecentrum Buitenring Parkstad Limburg, Industriestraat 2a, Nuth, uitsluitend op afspraak met de heer P.H.P. Hawinkels, tel. 06-21586517;

  • -

    het gemeentehuis van Brunssum, Lindeplein 1, Brunssum op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

De stukken met betrekking tot het provinciaal inpassingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer (ID) NL.IMRO.9931.PIPHZMerkelbeekers-VG01.http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9931.PIPHZMerkelbeekers-VG01

Beroep

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Gedurende de beroepstermijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan ‘Herziening PIP BPL, Merkelbeekerstraat Brunssum’ beroep worden ingesteld door belanghebbenden die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp-inpassingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp-inpassingsplan, kunnen ook beroep instellen.

Het inpassingsplan is ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan gewijzigd vastgesteld.

Door belanghebbenden kan ook tegen deze wijziging beroep worden ingesteld.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Op het besluit tot vaststelling van het bovenvermelde inpassingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Meer informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het inpassingsplan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer P.H.P. Hawinkels, tel.06-21586517 of met mevrouw P.F. Winkels, tel. 06-52736215.

 

Naar boven