Vastgesteld Uitwerkingsplan Bangert en Oosterpolder fase A-west, Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn hebben op 20 november 2018 het uitwerkingsplan Bangert en Oosterpolder fase A-west (NL.IMRO.0405.UPBOFaseAwest-va01) gewijzigd vastgesteld.

 

Begrenzing van het gebied

Het plangebied ligt aan de westkant van Bangert en Oosterpolder. Het gebied grenst globaal aan:

- het dorpslint van Koewijzend (in het noorden);

- de achtertuinen van Kolenbergstraat 42-98 (even) (in het oosten);

- de achter- en zijtuinen van Coxlaan 20-56 (even)( in het zuiden);

- de achter- en zijtuinen van Refter 35-48 (in het westen).

 

Doel van het nieuwe uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan voorziet in de ontwikkeling van nieuwe woningen. Van toepassing is het geldende bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder, herziening ex artikel 30 WRO. Dit bestemmingsplan kent twee uit te werken bestemmingen namelijk Gemengd Lint (uit te werken) en Woondoeleinden (uit te werken). Voordat de woonbestemming kan worden gerealiseerd, moet de bestemming eerst worden uitgewerkt. Het uitwerkingsplan Bangert en Oosterpolder fase A-west voorziet in deze uitwerking.

 

Wijzigingen

De wijzigingen zijn:

- paragraaf 3.9 (Water) van de toelichting is aangevuld met de aan te leggen hoeveelheden oppervlaktewater, met het onderwerp ruimtelijke adaptatie (klimaatbestendig- en waterrobuust inrichten) en met informatie over het aan te leggen rioolstelsel. Ook zijn de aanbevelingen ten aanzien van het gebruik van uitlogende materialen opgenomen;

- de begrippen ‘bouwwerk’ en ‘erker’ zijn aan de regels toegevoegd;

- de hoofdontsluiting van het gebied is op de verbeelding ingetekend en de historische kassen en bijbehorende schoorsteen zijn zichtbaar op de ondergrond.

 

Ter inzage

Het uitwerkingsplan, het besluit en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 20 december 2018 tot en met woensdag 30 januari 2019 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ze zijn digitaal te bekijken op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Beroep

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die:

- tijdig bij het college een zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan naar voren heeft gebracht;

- aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij het college in te dienen;

- het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het uitwerkingsplan.

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift kan ook digitaal, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die tijdig beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing van het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het uitwerkingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening kan schriftelijk dan wel digitaal worden gestuurd naar voornoemd adres van de Raad van State.

 

Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven