Bekendmaking bestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Eembrugge’

Logo Eemnes

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eemnes in de openbare vergadering van 26 november 2018 het bestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Eembrugge’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

De eigenaar van Jachthaven Eembrugge wil een winteropslag bouwen voor boten op de plaats van de bestaande bebouwing aan de Eemweg 74. De bestaande loods wordt gesloopt.

De nieuwe bebouwing ligt voor een deel over de grens van de gemeente Eemnes, in de gemeente Baarn. De gemeenteraad van Baarn heeft het aangrenzende bestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Baarn’ ongewijzigd vastgesteld.

Procedure

Het bestemmingsplan ‘Botenloods Eemweg 74 (gedeeltelijk) Eembrugge’ ligt vanaf vrijdag 14 december 2018 tot en met 24 januari 2019 ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0317.Eemweg74emb-Va01.

Beroep instellen

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden - aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend - gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 14 december 2018 tot en met donderdag 24 januari 2019 beroep instellen bij de Raad van State.

Beroep kunt u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl

Baarn

Voor het deel van de beoogde botenloods dat op het grondgebied van de gemeente Baarn is gepland, is het bestemmingsplan eveneens gewijzigd. Dit plan ligt vanaf vrijdag 14 december 2018 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis van Baarn, van 08.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur).

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (idn) is NL.IMRO.0308.000072-VA01.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E. Nelissen via telefoonnummer 030-5481 782.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Indien geen beroep wordt ingesteld is de procedure daarmee afgerond.

Naar boven