Weigering vaststelling bestemmingsplan 'Parkeren Vinkhof, Zeddam'

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 november 2018 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan `Parkeren Vinkhof, Zeddam´ niet vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan was opgesteld ten behoeve van de realisatie van een kleinschalige parkeervoorziening met openbaar groen mogelijk op de hoek Meester Helmesstraat, Majellastraat in Zeddam.

Het raadsbesluit tot niet vaststelling van het bestemmingsplan ‘Parkeren Vinkhof, Zeddam’ ligt met ingang van 20 december gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie op het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam en is tevens via www.montferland.info te raadplegen.

Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Het besluit treedt in werking op 31 januari 2018, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het niet vaststellen van het bestemmingsplan ´Parkeren, Vinkhof Zeddam´ heeft tot gevolg dat het bestemmingsplan Kom Zeddam nog steeds vigerend is op de locatie (bestemming wonen en tuin). De betreffende bouwkavel komt als gevolg weer beschikbaar voor verkoop. U kunt het vigerende bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Didam, 18 december 2018

Burgemeester en wethouder van gemeente Montferland

Naar boven