Bekendmaking voorontwerp-bestemmingsplan ‘Zuiddijk 1’

Logo Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Zuiddijk 1’ wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van 14 december 2018 tot en met 14 januari 2019 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

De eigenaar van het perceel Zuiddijk 1 heeft een initiatief ingediend waarbij de bestaande agrarische bedrijfsbebouwing en de bedrijfswoning op het perceel afgebroken zullen worden. Daarvoor in de plaats zullen, op het grondgebied van de gemeente Binnenmaas, drie vrijstaande woningen worden gerealiseerd. De gemeenten Binnenmaas en Strijen staan positief tegenover dit initiatief en zijn daarom bereid medewerking te verlenen aan de benodigde planologische procedure.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het perceel Zuiddijk 1 voor zover dit gelegen is in de gemeente Binnenmaas.

Ter inzage

Het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Zuiddijk 1’ ligt vanaf 14 december 2018 gedurende 4 weken ter inzage. De stukken kunt u op afspraak inzien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis van de gemeenten Binnenmaas en Strijen. Ook kunt u de stukken raadplegen via www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel/Bekendmakingen’ en ‘Besluiten/Digitale publicatie’. Het voorontwerp-bestemmingsplan kunt u ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl 

Inspraakreacties

Tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, reageren op de plannen. Uw inspraakreactie tegen het voorontwerp-bestemmingsplan kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 078.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het voorontwerp-bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14 078 contact opnemen de heer M.J. Kap, van het team Omgevingszaken. U kunt ook een e-mail zenden naar martijn.kap@binnenmaas.nl 

 

Naar boven