Gecoördineerd ter inzage: Ontwerpbestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ en Ontwerp omgevingsvergunning ‘nieuwbouw supermarkt en 30 appartementen’

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 27 september 2018 heeft besloten de coördinatieregeling van artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren voor de realisatie van een supermarkt en 30 appartementen aan het Hof in Bergeijk. Daardoor wordt ingevolge het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend gemaakt dat met ingang van donderdag 13 december 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPBhfn1081-ONTW;

  • 2.

    Een ontwerp omgevingsvergunning ‘nieuwbouw supermarkt en 30 appartementen’. 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ met als identificatienummer NL.IMRO.1724.BPBhfn1081-ONTW ligt ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk:www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen reacties digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

De ontwerp omgevingsvergunning ‘nieuwbouw supermarkt en 30 appartementen’ ligt ter inzage via de receptie en wordt digitaal toegezonden op verzoek. 

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hof-Noord te Bergeijk’ maakt op de plaats van het voormalige postkantoor op het Hof en omliggende appartementen een herontwikkeling mogelijk die ruimte biedt voor een supermarkt en 30 appartementen. In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan leest u daar meer over.

De ontwerp omgevingsvergunning maakt de nieuwbouw van een supermarkt en 30 appartementen’ mogelijk op het Hof op de plaats van het voormalige postkantoor en omliggende appartementen.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan en van de ontwerp omgevingsvergunning worden verkregen. 

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. 

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van donderdag 13 december 2018 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000,  5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer A. Oosterwijk op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Op de ontwerp omgevingsvergunning kan iedereen gedurende dezelfde hiervoor genoemde termijn schriftelijk, of mondeling na afspraak, zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

 

Informatiebijeenkomst

Bovendien wordt op woensdag 19 december 2018 om 20.00 uur voor belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis in Bergeijk. Iedereen is hierbij uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn en kan zich aanmelden via www.bergeijk.nl/hofnoord.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de groot

Burgemeester

Naar boven