Kennisgeving bestemmingsplan ‘Overschie’ (bestuurlijke lus)

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad op 29 november 2018 het bestemmingsplan ‘Overschie’ (NL.IMRO.0599.BP1025Overschie-) op één onderdeel gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 22 augustus 2018 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het eerdere vaststellingsbesluit van 14 december 2017.

Het plangebied is gelegen binnen het gebied Overschie en omvat de wijken Overschie en Kleinpolder.

 

Om gevolg te geven aan de tussenuitspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad op 29 november 2018 een nieuw besluit genomen over de groenbestemming bij de Burgemeester Wijnaendtslaan.

Met het nieuwe besluit is de bestemming “Groen” bij de Burgemeester Wijnaendtslaan verkleind naar het bestemmingsvlak, zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan en hebben de betreffende woningen weer geheel de bestemming “Wonen” en “Tuin” gekregen.

 

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 14 december 2018 tot en met vrijdag 25 januari 2019 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 15 december 2018 tot en met vrijdag 25 januari 2019 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 12 december 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr.E.S.F. Klep

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling (wnd)

 

Naar boven