Vaststelling bestemmingsplan ‘Herenweg 157a, Rijnsaterwoude’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 3 december 2018 het bestemmingsplan ‘Herenweg 157a, Rijnsaterwoude’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Locatie en projectinhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel ter hoogte van Herenweg 157a te Rijnsaterwoude. Deze grond staat kadastraal bekend als gemeente Rijnsaterwoude, sectie A, nummer 2374 en 2701. Het voornemen is om een extra overdekte stallingsruimte te realiseren in de vorm van een kapschuur. Het nieuwe bedrijfsgebouw zal achter, oftewel ten westen van, de bestaande loods gebouwd worden.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan heeft van 6 september t/m 17 oktober 2018 als ontwerp ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen. Het ontwerpbestemmingsplan is wel n.a.v. enkele ambtshalve opmerkingen nog aangepast:

- de maximaal toegestane goothoogte is verhoogd van vijf naar zes meter n.a.v. de ingediende bouwtekeningen;

- er is een regeling voor dakkapellen opgenomen in de regels t.b.v. de bestaande dakkapel op Herenweg 157a;

- in de toelichting is opgenomen dat er een vergunning- c.q. meldingsplicht is in het kader van milieu als gevolg van deze uitbreiding;

- de definities ‘achtererfgebied’ en ‘voorgevel’ zijn respectievelijk toegevoegd en aangevuld;

- twee bijlagen bij de toelichting zijn verwijderd, omdat deze niets/niet zoveel toevoegden.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dus gewijzigd vastgesteld.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van 13 december 2018 t/m 23 januari 2019 voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPHERENWEG157A-VAS1 in te zien. Verder kan het plan worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

Instellen van beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt. Tegen onderdelen die de gemeenteraad gewijzigd heeft vastgesteld, kan elke belanghebbende beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 25 januari 2019, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

 

Naar boven