Publicatie vastgesteld bestemmingsplan ‘Watertoren Schimmert’ ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening; gemeente Nuth

Logo Nuth

 

Ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht maakt het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Nuth bekend dat de raad in zijn vergadering van 27 november 2018 het ontwerp-bestemmingsplan ‘Watertoren Schimmert’ heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan ‘Watertoren Schimmert’ zal dienen als planologisch kader voor het wijzigen van het gebruik van de Watertoren van de bestemming “Bedrijf” naar de bestemming “Gemengd”. De intentie is om het gebouw toegankelijk te maken voor toerisme en culturele activiteiten, zoals het aanbieden van streekgerichte producten, educatieve bijeenkomsten, arrangementen voor werkshops als ook culturele evenmenten.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal beschikbaar via www.ruimtelij-keplannen.nl . Tevens ligt het bestemmingsplan gedurende zeven weken (vanwege het kerstreces) met ingang van 13 december 2018 tot en met 31 januari 2019  voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, locatie: Kloosterlaan 7 te 6451 EN Schinveld. U kunt uitsluitend een telefonische afspraak maken. Op werkdagen tot 22 december via de gemeente Nuth, nummer 14045. Vanaf 2 januari 2019 via de gemeente Beekdaelen, nummer 088-4502000. Behandelend ambtenaar R. Stevens.

 

De gemeente is bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur.

 

Beroepsmogelijkheid

 

De beroepstermijn start de dag na publicatie van de beschikking. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet.

 

Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Burgemeester en wethouders van Nuth.

 

Nuth, 12 december 2018.

 

 

Naar boven