Vastgesteld bestemmingsplan “Boterdorp 2018”, Bergschenhoek, Lansingerland

Logo Lansingerland

Hierbij maakt het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland bekend dat het bestemmingsplan “Boterdorp 2018” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0185-VAST door de gemeenteraad op 29 november 2018 ongewijzigd is vastgesteld. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving bestemmingsplan 

Het bestemmingsplan is een actualisering van het bestaande bestemmingsplan “Boterdorp” en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. De bestaande wijzigingsbevoegdheid voor de locatie Berkelseweg 17 wordt ook ongewijzigd overgenomen. Voor de ontwikkeling op deze locatie zal een aparte procedure doorlopen worden.

De wijk ligt in de bebouwde kom van Bergschenhoek en wordt globaal begrensd door de Maria Enzersdorflaan, de Berkelseweg, de watergang op de grens van het centrum van Bergschenhoek, de Bergweg Noord en de watergang op de grens met de woonwijk Boterdorp Zuidwest.

Inzage

U kunt het plan met bijbehorende stukken inzien vanaf donderdag 13 december 2018 t/m donderdag 24 januari 2019:

 

 

Beroep

Vanaf vrijdag 14 december 2018 t/m donderdag 24 januari 2019 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

 

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 25 januari 2019, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven