Kennisgeving m.e.r.- beoordelingsbesluit

Logo Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel maken bekend dat bij de voorbereiding van het besluit op de voorgenomen aanvraag omgevingsvergunning en bestemmingsplan voor de beoogde ontwikkeling aan Skânserwei 22 te Anjum, geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld overeenkomstig artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel hebben een aanmeldingsnotitie m.e.r.- beoordeling ontvangen met betrekking tot het uitbreiden van het melkveehouderijbedrijf aan de Skânserwei 22 te Anjum naar ‘oer de dyk’.

Overeenkomstig de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet het college van burgemeester en wethouders bepalen of voor de beoogde ontwikkeling en de voorgenomen aanvraag omgevingsvergunning en bestemmingsplanherziening een milieueffectrapportage vereist is. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling heeft het college van burgemeester en wethouders op 4 december 2018 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld, omdat belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kunnen worden uitgesloten.

Het m.e.r- beoordelingsbesluit met bijbehorende stukken kunt u van 13 december tot 24 januari inzien in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 in Dokkum.

Tegen dit besluit staat geen afzonderlijk bezwaar of beroep open omdat er sprake is van een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht.

Eventuele bezwaren kunt u kenbaar maken in het kader van de vergunningenprocedure  ingevolge de wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de bestemmingsplanprocedure.

 

Naar boven