Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Schippersvaartweg 39

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 12 december 2018 het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Schippersvaartweg 39 (NL.IMRO.0576.BP201700039-0003), het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage liggen.

Tevens is besloten om geen exploitatieplan ex artikel 6.12 lid 1 Wro vast te stellen.

U kunt het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl onder codering NL.IMRO.0576.BP201700039-0003.

 

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied heeft betrekking op het oude verzorgingshuis Munnekeweij en de aan beide zijden gelegen groenzone. Het ligt aan de oostzijde van Noordwijkerhout aan de Schippersvaartweg op de hoek met de Via Nova. Het plangebied heeft een omvang van bijna 1 hectare.

 

Het doel van dit bestemmingsplan is om de gewenste ruimtelijke ontwikkeling een definitieve juridische basis te verschaffen. Met de gewijzigde vaststelling zijn er aanpassingen gedaan in de verbeelding en in de regels en de toelichting, waaronder:

- het westelijke en het oostelijke bouwvlak zijn over een afstand die varieert van 1,8 meter tot 2,15 meter in zuidelijke richting verschoven. Het middelste bouwvlak is over een afstand die varieert van 0 meter tot 0,3 meter in zuidelijke richting verschoven;

- de bouwvlakken zijn aan alle zijden verruimd met 0,5 meter om voldoende flexibiliteit te behouden in verband met het bouwsysteem, te hanteren beukmaten, etc.;

- de plangrens van het bestemmingsplan is aangepast op basis van de kadastrale eigendomssituatie;

- in het ontwerpbestemmingsplan werden de parkeerplaatsen in het plangebied toegestaan middels een specifieke aanduiding. In het vastgestelde bestemmingsplan worden de parkeerplaatsen rechtstreeks mogelijk gemaakt binnen de bestemming Verkeer.

- de water-, groen- en verkeerbestemming zijn in overeenstemming gebracht met het inrichtingsplan.

- in paragraaf 4.1 is de aanvulling op het Besluit milieueffectrapportage verwerkt.

- zowel paragraaf 4.3 van de toelichting van het bestemmingsplan als paragraaf 3.6 van het beeldkwaliteitsplan is aangepast dat de waardevolle natuurvriendelijke oever aan de zijde van de Via Nova behouden blijft.

 

In de “Nota van beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Schippersvaartweg 39” zijn alle wijzigingen opgesomd.

 

Beeldkwaliteitsplan

Naast het bestemmingsplan is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Hierin worden eisen gesteld die gelden voor de bebouwing en de openbare ruimte van het plangebied. Het bevat welstandscriteria waaraan de bebouwing en inrichting van het plangebied moet voldoen. Het beeldkwaliteitsplan is als aanvulling op de welstandsnota vastgesteld door de gemeenteraad en wordt gebruikt bij welstandstoetsing. Het is een toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunning.

 

Op grond van artikel 8:3 van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Deze aanvulling op de welstandsrichtlijnen treedt één dag na deze bekendmaking in werking.

 

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken tevens bekend dat zij een anterieure overeenkomst zijn aangegaan. Deze overeenkomst gaat over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening. Deze overeenkomst is met initiatiefnemer aangegaan voor de bouw van 45 sociale woningen en de inrichting van de buitenruimte op het perceel Schippersvaartweg 39.

 

Zakelijke inhoud

De anterieure overeenkomst regelt de samenwerking, de grondpositie tussen de gemeente en initiatiefnemer en legt de verdeling van werkzaamheden en kosten vast.

 

Het is niet mogelijk om tegen deze overeenkomst zienswijzen, bezwaar of beroep in te dienen.

 

Procedure

Van woensdag 12 december 2018 tot en met dinsdag 22 januari 2019 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

- een belanghebbende voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

- een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Noordwijkerhout, 11 december 2018

Naar boven