Ontwerp-gebiedsvisie “de Poort van Berlicum”, ontwerp-bestemmingsplan “Runweg, Ruimte voor Ruimte” en ontwerp beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Sint-Michielsgestel

Rectificatie

In de Staatscourant en het Gemeenteblad van 29 november 2019 is de terinzagelegging van onderstaande plan kenbaar gemaakt. In de lokale krant De Brug is de publicatie abusievelijk niet geplaatst. Ook is de herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied niet vermeld. Daarom deze nieuwe bekendmaking en nieuwe terinzageleggingstermijn van 6 weken.

 

Ontwerp-gebiedsvisie “de Poort van Berlicum”, ontwerp-bestemmingsplan “Runweg, Ruimte voor Ruimte” en ontwerp beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende ter inzage wordt gelegd:

de ontwerp-gebiedsvisie “De Poort van Berlicum”

het ontwerp-bestemmingsplan “Runweg, Ruimte voor Ruimte”

de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

 

Ontwerp-gebiedsvisie “De Poort van Berlicum”

Voor de afronding van de zuidelijke dorpsrand van Berlicum is de gebiedsvisie “De Poort van Berlicum” opgesteld. De visie beslaat het zuidelijk entreegebied van Berlicum rondom de Runweg. Door de recente infrastructurele ingrepen in het gebied is het gewenst om de structuur en samenhang van dit gebied te bewaken en te verbeteren.

De visie bevat twee hoofkeuzen:

voortzetting bebouwingslint Beekveld (westzijde)

afronding dorpsrand met terpen (oostzijde)

 

Ontwerp-bestemmingsplan “Runweg, Ruimte voor Ruimte

In aansluiting op de gebiedsvisie (voortzetten bebouwingslint) maakt het ontwerp-bestemmingsplan “Runweg, Ruimte voor Ruimte” 3 woningen mogelijk op de hoek Beekveld-Runweg. Het betreft twee Ruimte voor Ruimte-woningen en één te verplaatsen woning aan de Zuid-Willemsvaart. Het ontwerp-bestemmingsplan betreft de planologisch-juridische regeling voor deze woningen.

Voor de beoogde ontwikkeling is herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied in de Verordening ruimte Noord-Brabant vereist. Op de planverbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is het plangebied, waarop het verzoek tot herbegrenzing betrekking heeft, aangeduid als gebiedsaanduiding: ‘overige zone- in Verordening ruimte te verwijderen Groenblauwe mantel’ én als ‘overige zone - in Verordening ruimte toe te voegen bestaand stedelijk gebied’.

 

Ontwerpbeschikking hogere grenswaarde

Uit het bestemmingsplan en het akoestische onderzoek blijkt dat vanwege de Runweg de voorkeursgrenswaarde op de woningen wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder is het mogelijk om hiervoor een ontheffing te verlenen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maakt bekend dat zij voornemens zijn de aangevraagde hogere grenswaarde van maximaal 53 dB voor geluid voor de nieuw op te richten woningen te verlenen.

 

Anterieure overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het

plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de initiatiefnemer is een anterieure exploitatie-overeenkomst en een planschadeovereenkomst gesloten. Door middel van deze overeenkomsten is het verhaal van kosten anderszins verzekerd.

 

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen

Vanaf vrijdag 7 december 2018 tot en met donderdag 17 januari 2019 liggen de ontwerp-gebiedsvisie “De Poort van Berlicum”, het ontwerp-bestemmingsplan “Runweg, Ruimte voor Ruimte” en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de hierop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel.

Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk; daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 5531617.

 

De ontwerp-gebiedsvisie en het ontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (kaart, adres of ID-nummer) digitaal raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe links/weblocaties van de plannen zijn:

 

Ontwerp-gebiedsvisie: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.GSV2018PoortBer-ON01

Ontwerp-bestemmingsplan: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2018PoortBer-ON01

 

 

Desgewenst kunt u de ontwerp-beschikking hogere grenswaarden per mail ontvangen U kunt hiervoor de contactpersoon benaderen die aan het einde van deze bekendmaking wordt genoemd.

 

Zienswijzen

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op de ontwerp-visie, het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerp-visie en het ontwerp-bestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerp-beschikking moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.

Een mondelinge zienswijze kunt u op afspraak geven. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het eerder vermelde nummer.

 

Adviserende instanties

Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Crooijmans van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: 0411-655745 of via het emailadres: c.crooijmans@mijngemeentedichtbij.nl

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

6 december 2018

Naar boven