Ontwerpwijzigingsplan ‘Boerakker - Hoofdweg 14 ‘, Marum

Logo Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken op grond van artikel 3.6, lid 1, sub a van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van vrijdag 14 december 2018 tot en met donderdag 24 januari 2019 het ontwerp wijzigingsplan ‘Boerakker-Hoofdweg 14’ voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Wilt u na 1 januari 2019 het plan inzien dan verzoeken wij u telefonisch een afspraak te maken.

Inhoud

Het pand Hoofdweg 14 heeft de bouwaanduiding ‘karakteristiek’. Met deze aanduiding wordt de instandhouding van de karakteristieke hoofdvorm nagestreefd. Door een brand is het pand vrijwel volledig verloren gegaan en moest deze geheel worden afgebroken. Om het gebied te kunnen herontwikkelen is er het voornemen om de aanduiding karakteristiek te verwijderen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een wijzigingsbevoegdheid die is opgenomen in het geldende bestemmingsplan. Van deze wijzigingsbevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt.

Plan raadplegen

Het ontwerp wijzigingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl/bpip. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke voorziening kunt u gebruik maken van de plancode: NL.IMRO.0025.WZBO18BEHE1-OW01.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging hun zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze kunt u tot uiterlijk 31 december 2018 richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Marum, Postbus 2, 9363 ZG Marum. Vanaf 1 januari 2019 dient u de schriftelijke zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek. Mondelinge zienwijzen kunnen op afspraak naar voren worden gebracht. Neem daarvoor contact met ons op via telefoonnummer 14 0594.

 

Naar boven