Bestemmingsplan 'Iendrachtsingel 2 Opeinde'

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het bestemmingsplan 'Iendrachtsingel 2 Opeinde' ter inzage ligt.

Doel van het plan

De huisarts in Opeinde heeft met een tijdelijke omgevingsvergunning een tijdelijk gebouw geplaatst op het perceel Iendrachtsingel 2 wat in gebruik is als praktijk. Nu is het zover dat het perceel een definitieve invulling krijgt. Dit bestemmingsplan maakt het juridisch mogelijk dat op het perceel een praktijk met medische functies wordt gebouwd. De bestemming wordt gewijzigd naar Maatschappelijk-1.

 

Voor het nieuwe gebouw zijn de huidige beeldrichtlijnen 'Bedrijventerreinen' (G26) niet toereikend. Daarom worden de bestaande richtlijnen 'Lintbebouwing' (G4) van toepassing.

Bekijken

Het bestemmingsplan en de beeldrichtlijnen liggen ter inzage:

  • 1.

    In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • 2.

    Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • 3.

    Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2018DPN011-0301.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 7december tot en met donderdag 17 januari 2019 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. De beeldkwaliteitrichtlijnen liggen tijdens deze periode ter inzage voor inspraakreacties. Uw schriftelijke zienswijzen of inspraakreactie kunt u richten aan: het college van burgemeester en wethouders van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het wijzigingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Naar boven