Bestemmingsplan Centrumplan Giessen-Rijswijk vastgesteld

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woudrichem maken bekend dat:

I. Zij op 6 december 2018 het besluit hebben genomen op grond van artikel 82 en volgende van de Wet Geluidhinder tot vaststelling van hogere grenswaarden wegverkeerslawaai in het kader van het bestemmingsplan Centrumplan Giessen-Rijswijk

Tot 60 dB voor de deelgebieden van de voormalige Kandelaar en Ganzenhof en voor de locatie van het Centrumgebouw tot 52 dB onder de voorwaarde dat de benodigde geluidwering minimaal bedraagt hetgeen in paragraaf 4.3 van het bij het besluit behorende akoestisch rapport is beschreven.

II. de gemeenteraad van Woudrichem op 13 november 2018 op grond van artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd heeft vastgesteld:

Het bestemmingsplan Centrumplan Giessen-Rijswijk (NL.IMRO.0874.GSRWBP201703-VSG1)

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen aangebracht.

Het om de volgende wijzigingen:

- Toelichting:

a. aanvullen paragraaf flora en fauna met de resultaten van het laatste veldbezoek dat is gehouden bij de locatie Ganzenhof te Giessen

b. opnemen positief watertoetsadvies waterschap

c. opnemen positief advies veiligheidsregio West Brabant

- Verbeelding:

a. Binnen de bestemming tuin van de nieuwe te ontwikkelen woningen de aanduiding parkeren op te nemen opdat 9 parkeerplaatsen die in de bestaande situatie door bewoners van de Drie Zalmen worden gebruikt qua aantal blijvend beschikbaar blijven voor de huidige bewoners

b. De bestemming verkeer-verblijfsgebied te wijzigen in de bestemming groen overeenkomstig de huidige bestemming groen van deze strook in het geldende bestemmingsplan langs de Twee Zalmenstraat te Giessen.

- Regels:

Binnen de bestemming tuin aan de Drie Zalmen opnemen dat parkeren is toegestaan.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en ontheffingsbesluit hogere grenswaarden bekijken tot en met 17 januari 2019

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden liggen vanaf vrijdag 7 december 2018 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt ze op 2 manieren bekijken:

1. U bekijkt het bestemmingsplan digitaal via www.woudrichem.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

2. U maakt een afspraak om het bestemmingsplan te bekijken in het gemeentehuis ,Raadhuisplein 1 in Woudrichem. Dit kan tot en met 20 december a.s. via 0183-308100. Vanaf 3 januari 2019 kunt u terecht op het gemeentehuis van de gemeente Altena, Sportlaan 170 in Almkerk. Maak dan een afspraak via 0183-516100. Tussen 20 december 2018 en 3 januari 2019 is het plan alleen in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt in beroep gaan als u belanghebbende bent

U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft op uw situatie. U kunt alleen in beroep gaan:

• als u het niet eens bent met een wijziging die bij de vaststelling is aangebracht; of

• als u op tijd uw mening heeft gegeven bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan of bij burgemeester en wethouders waar het betreft het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden;

• als u kunt bewijzen dat u niet in staat was om uw mening op tijd te geven bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan of bij burgemeester en wethouders waar het gaat over het ontwerp besluit hogere grenswaarden.

U kunt tot en met 18 januari 2019 in beroep gaan

U gaat in beroep door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U moet alle beroepsgronden noemen in uw beroepsschrift

Dit betekent dat u als belanghebbende in het beroepsschrift alle beroepsgronden moet noemen en dat u na afloop van de ter inzagetermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunt aanvoeren.

U kunt ook om een voorlopige voorziening vragen bij de Raad van State in Den Haag

Ons besluit blijft geldig totdat de Raad van State heeft besloten over uw beroep. Is het voor u belangrijk dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u ook een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Woudrichem 6 december 2018

burgemeester en wethouders van Woudrichem,

Naar boven