Vaststelling wijzigingsplan “Kiesterzijl 51 – Herbaijum”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waadhoeke maakt bekend dat zij op 27 november 2018 het wijzigingsplan “Kiesterzijl 51 – Herbaijum” heeft vastgesteld.

Op het perceel Kiesterzijl 51, Herbaijum wordt al een aantal jaren geen agrarisch bedrijf meer uitgeoefend. Voor een functiewijziging is in het geldende bestemmingsplan een bevoegdheid opgenomen om een agrarische bestemming te wijzigen naar de bestemming 'Wonen - 2'. Daarbij gelden wel voorwaarden. Met het voorliggende wijzigingsplan wordt hier toepassing aan gegeven.

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het wijzigingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

U kunt het wijzigingsplan bekijken

Vanaf 6 december 2018 tot en met 16 januari 2019 ligt het wijzigingsplan ter inzage. U kunt het vastgestelde wijzigingsplan dan bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur en op afspraak later op de middag en donderdags tot 20.00 uur. Het wijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1949. WPKiesterzijl51-VAS1.

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan?

Dan kunt u in beroep gaan tegen het wijzigingsplan. Vanaf 6 december 2018 tot en met 16 januari 2019 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Beroep indienen kunt u binnen zes weken doen, tot en met  16 januari 2019. U kunt alleen in beroep gaan als:

 

  • -

    u belanghebbende bent die een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan hebt ingediend. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

  • -

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan in te dienen.

 

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift vermeldt u in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het plan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het wijzigingsplan. Het beroepschrift hoort ondertekend te zijn

  

Wilt u dat het wijzigingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het wijzigingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het wijzigingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven