Vastgesteld bestemmingsplan Straatweg 66 te Breukelen

Logo Stichtse Vecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het bestemmingsplan “Straatweg 66” op 20 november 2018 door de gemeenteraad, gewijzigd, is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 7 december 2018 tot en met donderdag 17 januari 2019 ter inzage in het kader van beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Straatweg 66 te Breukelen en betreft het voormalige kantoorpand van de Milieudienst. Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het perceel van een kantoorfunctie naar een woongebied. Het kantoorpand zal worden gesloopt en in totaal zullen er 29 woningen worden gerealiseerd. Er is ruimte voor 15 grondgebonden woningen, 14 appartementen en een “Koetshuis”. In het “Koetshuis” zijn zowel kantoren als kleinschalige bedrijven mogelijk. Van de 14 appartementen zullen 9 appartementen in de categorie sociale sector vallen.

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan heeft betrekking de planregels van artikel 6.1 en artikel 12.4 voor wat betreft het realiseren van een parkeerkelder en daarnaast op de aanpassing van paragraaf 4.10 van de plantoelichting.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan “Straatweg 66” met ingang van vrijdag 7 december 2018, raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk: NL.IMRO.1904.BPStraatweg66BKL-VG01) en vanaf dezelfde datum, zonder afspraak, inzien in de kast van het omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur). Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer H. Steutel of de heer J. Broeke (tel 14 0346).

Reageren

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 7 december 2018 tot en met donderdag 17 januari 2019 schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan kunnen beroep instellen. Ook belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad, kunnen beroep instellen. Het beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In werking treden bestemmingsplan

Op 18 januari 2019 krijgt het bestemmingsplan rechtskracht en kunnen omgevingsvergunningen worden verleend. Tenzij voor deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende onderdeel van het besluit geschorst totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Besluit Hogere waarden Wet Geluidhinder

Het bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder (Wgh). Uit akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van meerdere woningen, vanwege de ligging aan de Straatweg, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde zoals genoemd is in de Wet geluidhinder. Het college heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om op grond van artikel 83 en artikel 110a van de Wet geluidhinder ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het ontwerpbesluit hogere waarden heeft eerder ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan “Straatweg 66” is genomen op 21 augustus 2018. U kunt het besluit inzien in de kast van het omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen.

 

Naar boven