Vaststelling wijzigingsplannen LPG-veiligheidszone tankstation, Oostweg, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Vaststelling wijzigingsplannen LPG-veiligheidszone tankstation Oostweg

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 30 januari 2018 de wijzigingsplannen ‘Noordelijke Bedrijventerreinen LPG veiligheidszone tankstation Oostweg’ en ‘Kwadrant/vanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage LPG veiligheidszone tankstation Oostweg’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

 

Toelichting

Door een recente wijziging van de landelijke regels voor Externe Veiligheid (Revi) is de wettelijke veiligheidszone rond LPG-vulpunten verkleind van 45 naar 35 meter. Daardoor is het mogelijk om op kortere afstand van een vulpunt een beperkt kwetsbaar object zoals een bedrijfspand te plaatsen. Om de wijziging van de landelijke regels door te voeren in onze bestemmingsplannen kan gebruik worden gemaakt van de wijzigingsbevoegdheid die specifiek hiervoor in diverse bestemmingsplannen is opgenomen. In dit concrete geval is de aanleiding om de wijzigingsprocedure te starten een verzoek voor de bouw van een bedrijfspand op een kavel aan de Wiltonstraat.

 

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van de wijzigingsplannen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 februari 2018 gedurende zes weken ter inzage. Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie, gevestigd in het Stadhuis aan de Engelandlaan 502 te Zoetermeer. U dient dan eerst een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier op www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie.

 

Deze publicatie is ook digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer

http://www.zoetermeer.nl/.

De wijzigingsplannen zijn ook digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00069-0003 (wijzigingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen)en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00070-0003 (wijzigingsplan Kwadrant/vanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage)

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00069-/NL.IMRO.0637.BP00069-0003  (wijzigingsplan Noordelijke Bedrijventerreinen)

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00070-/NL.IMRO.0637.BP00070-0003 (wijzigingsplan Kwadrant/vanTuyll sportpark/Brinkhage/Lansinghage)

 

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het vaststellingsbesluit. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van de ontwerpwijzigingsplannen hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Beroepschriften dienen te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit. Hiervoor moet, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de wijzigingsplannen treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Zoetermeer, 8 februari 2018

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris De burgemeester

 

(drs. H.M.M. Koek) (C. Aptroot)

 

Naar boven