Kennisgeving Ontwerp-wijzigingsplan Langeweg 7

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 20 november 2018 heeft ingestemd met het ontwerp van het wijzigingsplan Langeweg 7 te Hellevoetsluis.

 

Inhoud in het kort

Het ontwerp-wijzigingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van het agrarisch bouwvlak voor het agrarisch bedrijf op het perceel Langeweg 7 tot 1 ha ten behoeve van de oprichting van een machineloods. Het geldende bestemmingsplan voor het betreffende perceel is het bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Hellevoetsluis, vastgesteld op 1 november 2012. Het perceel heeft in dit bestemmingsplan de bestemming: “Agrarisch” met een daarbinnen aangegeven bouwvlak en heeft de dubbelbestemming “Waarde - Archeologie 5”. De uitbreiding van het agrarische bouwvlak kan mogelijk worden gemaakt via de wijzigingsbevoegdheid op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). In het wijzigingsplan word onderbouwd dat aan de gestelde voorwaarden voor deze wijzigingsmogelijkheid wordt voldaan en wordt daarnaast beargumenteerd dat er sprake is van goede ruimtelijke ordening.

 

Zienswijzen

Het ontwerp-wijzigingsplan ‘’Ecologische Zone Zeedijk” ligt vanaf 6 december 2018 tot en met 16 januari 2019 voor een ieder ter inzage en is digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. Het ontwerp-wijzigingsplan is ook in te zien bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. In de periode dat het ontwerp-wijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar het college van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van “zienswijzen OWP Langeweg 7”.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid van de gemeente Hellevoetsluis, bereikbaar via 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Naar boven