Bekendmaking van de ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Buitengebied, Overboeicop ong., Schoonrewoerd (tweede compensatiewoning woning)

Logo Leerdam

 

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

- De gemeenteraad van Leerdam heeft in zijn vergadering van 8 november 2018 het bestemmingsplan "Buitengebied, Overboeicop ong., Schoonrewoerd) ongewijzigd vastgesteld (ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan).

Het plan voorziet in het planologisch mogelijk maken van de bouw van een tweede compensatie woning gekoppeld aan de sloop en sanering van een varkenshouderij en de bouw van een compensatiewoning aan de Schaikseweg 68a te Leerdam. Het plangebied is gelegen aan de Overboeicop tussen de huisnummers 24 en 26 in Schoonrewoerd.

 

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, inclusief de hierbij behorende stukken, ligt met ingang van 6 december 2018 gedurende een termijn van zes weken voor iedereen ter inzage op het stadskantoor van Leerdam, bezoekadres: Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA, te Leerdam.

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)

 

Daarnaast is het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De vindplaats is via de benaming NL.IMRO.0545.BPOVERBOEICOPONG-VS01.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Een dag na de terinzage legging (7 december 2018) start de beroepstermijn. Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken tegen bovengenoemde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

- belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad (ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan) een zienswijze naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden;

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dat niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Leerdam, 5 december 2018

Naar boven