Ter inzage liggen het vastgestelde beeldkwaliteitplan ‘Het Vledder Meppel’, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Meppel - Het Vledder 2018’ en gecoördineerd ter inzage het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Meppel - Verplaatsing Lidl’ en de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe Lidl supermarkt.

Logo Meppel

Op grond van de coördinatieregeling artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro), evenals artikel 3.8 Wro maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 3 december 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

Het vastgestelde beeldkwaliteitplan ‘Het Vledder Meppel’

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Meppel - Het Vledder 2018.

Het gecoördineerde gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Meppel - Verplaatsing Lidl’ en de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe Lidl op Het Vledder

Beeldkwaliteitplan ‘Het Vledder Meppel’

In samenwerking met partijen in het gebied en deskundigen is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan beschrijft de kwaliteit vanuit de samenhangende gebiedsontwikkeling van gebouwen en openbaar gebied om hier vanuit gemeente en welstand op een goede wijze regie op te kunnen voeren. Het beeldkwaliteitplan wordt voor het architectuurdeel gebruikt als aanvulling op de gemeentelijke Welstandsnota en vormt daarmee het kader voor de welstandstoetsing.

Bestemmingsplan ‘Meppel - Het Vledder 2018’

Het plangebied is gelegen tussen de Marktstraat, de Burgemeester Knopperslaan en de Gasgracht. Het betreft een herontwikkeling van dit gebied waarbij nog 38 woningen en 12 zorgwoningen gebouwd gaan worden, parkeerplaatsen worden aangelegd en de openbare ruimte wordt herontwikkeld met wegen voor snel én langzaam verkeer en groen. Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het plan is vanwege recente jurisprudentie aangepast en er zijn ook enkele ambtelijke wijzigingen geweest. Als gevolg daarvan is het plan gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘Meppel - Verplaatsing Lidl’ en omgevingsvergunning bouw

De Lidl supermarkt gaat verplaatsen van het Prinsenplein naar de nieuwe locatie op Het Vledder. Hoewel de nieuwe vestiging deel uitmaakt van het project Vledder is er voor gekozen om voor de verplaatsing een eigen bestemmingsplan te maken. De nieuwe Lidl vestiging komt op de plaats waar tot voor kort de markthallen stonden. Het bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor de bouw van de supermarkt en de aanleg van het bijbehorende parkeerterrein. Het plan is vanwege recente jurisprudentie aangepast en als gevolg daarvan is het plan gewijzigd vastgesteld.

Voor de bouw van de supermarkt is een bouwaanvraag ingediend en deze is inmiddels door het college verleend. De verleende omgevingsvergunning ligt nu ter inzage.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Burgemeester en wethouders hebben in een eerder stadium bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 21 juni 2018 heeft besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de verplaatsing van de Lidl naar Het Vledder. Daardoor is het mogelijk om verschillende besluiten die samenhangen met de realisatie van een deze ontwikkeling te coördineren.

Waar kunt u de stukken inzien?

Het beeldkwaliteitplan ‘Het Vledder Meppel’, de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen ‘Meppel - Het Vledder 2018’ en ‘Meppel - Verplaatsing Lidl’ en de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe Lidl supermarkt liggen ter inzage van 3 december 2018 tot en met 13 januari 2019 in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. De bestemmingsplannen (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kunnen digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.meppel.nl/bestemmingsplannen worden ingezien. De gewijzigd vastgestelde ontwerp bestemmingsplannen hebben de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.Vledder2018-BPC1’ en ‘NL.IMRO.0119.VerpSuperVledder-BPC1’.

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Meppel - Het Vledder 2018’ en tegen het gecoördineerd ter inzage liggende gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Meppel - Verplaatsing Lidl’ en de omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe Lidl supermarkt bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden:

  • die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

De besluiten en verleende vergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het Beeldkwaliteitsplan ‘Het Vledder Meppel’ treedt in werking op de eerste dag na publicatie en zal onderdeel uit gaan maken van de Welstandnota. Op grond van artikel 8:3 lid 1 Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit geen beroep worden ingesteld. Het is ook niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar te maken.

Meppel, 30 november 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel

Naar boven