Vaststelling bestemmingsplan ‘Hogelandstraat’

Logo Woudrichem

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Hogelandstraat’ met IMRO-code NL.IMRO.0874.BPhogelandstraatGS-VSG1 heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de voorgenomen woningbouwontwikkeling in het plangebied. Voor het perceel aan de Hogelandstraat in de kern Giessen is nu in het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Giessen-Rijswijk 2003’ geen bouwvlak opgenomen waardoor het bouwen van gebouwen op dit perceel thans niet is toegestaan. Door middel van dit nieuwe bestemmingsplan wordt dit alsnog mogelijk gemaakt. Het beoogde bouwplan voorziet in zes aaneengebouwde seniorenwoningen.

Toelichting besluit Hogere waarde Wet Geluidhinder

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere grenswaarden vast te stellen voor de woningen binnen het plangebied. Het college heeft besloten hogere waarden vast te stellen, één en ander zoals aangegeven in het besluit. Het besluit is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen van 30 november 2018 tot en met 10 januari 2019 voor een ieder ter inzage.

Tot en met 31 december 2018

U kunt de stukken inzien bij de gemeente Woudrichem bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. U kunt hiervoor een afspraak maken via het afspraakformulier op www.woudrichem.nl of telefonisch: (0183) 308100.

Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Woudrichem (http://www.woudrichem.nl) en RO-online (http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0874.BPhogelandstraatGS-VSG1).

Vanaf 1 januari 2019

U kunt de stukken inzien bij de gemeente Altena bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Sportlaan 170 te Almkerk. U kunt hiervoor een afspraak maken via het afspraakformulier op www.gemeentealtena.nl of telefonisch: (0183) 516100.

Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de homepage van de gemeente Altena onder Bestemmingsplannen (http://www.gemeentealtena.nl) en RO-online (http//:www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.0874.BPhogelandstraatGS-VSG1).

Vanaf zaterdag 1 december 2018 tot en met vrijdag 11 januari 2019 kan beroep tegen het bestemmingsplan en het besluit Hogere waarde Wet geluidhinder worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage door:

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

 

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Woudrichem 29 november 2018

burgemeester en wethouders van Woudrichem

Naar boven