Toepassing coördinatieregeling voor het project ontzanding Beuningse Plas in Beuningen.

Logo Beuningen

Burgemeester en wethouders van Beuningen maken bekend dat de gemeenteraad van Beuningen op 4 december 2018 heeft besloten;

De (gemeentelijke) coördinatieregeling van afdeling 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten die noodzakelijk zijn voor het project de ontzanding van de Beuningse Plas in Beuningen, waaronder ook de ontwikkeling van de klasseerinstallatie ten behoeve van deze ontzanding. Een en ander omdat deze ontwikkeling de verwezenlijking betreft van een onderdeel van het gemeentelijk ruimtelijk beleid. Dit coördinatiebesluit heeft betrekking op de volgende besluiten:

- de omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de

activiteit afwijken van het bestemmingsplan (onderdeel c van artikel 2.1);

- de omgevingsvergunning in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de activiteiten

bouwen en milieu (onderdeel a en e van artikel 2.1);

- het bestemmingsplan als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening (art.3.1 en 3.8);

- en eventueel overige voor het project benodigde besluiten.

De bevoegdheid tot besluitvorming over deze besluiten ligt bij verschillende overheidsorganen en er zijn verschillende procedures van toepassing. Door toepassing te geven aan de coördinatieregeling uit de Wro vindt de voorbereiding en bekendmaking van de in het coördinatiebesluit aangewezen besluiten plaats volgens de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij het college van de gemeente Beuningen de coördinatie van deze besluiten op zich neemt en via één kennisgeving de besluiten gelijktijdig bekend maakt. Voor een ieder bestaat te zijner tijd de mogelijkheid om via één loket zienswijzen in te brengen tegen één of meerdere ontwerpbesluiten. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend kunnen later bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State in beroep gaan tegen de definitieve besluiten.

Tegen het raadsbesluit tot toepassing van de coördinatieregeling staat geen bezwaar en beroep open.

Wel is het mogelijk het besluit in te zien op het gemeentehuis van Beuningen aan de van Heemstraweg 46 in Beuningen. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Voor meer informatie, en het maken van een afspraak voor het inzien van het besluit, kunt u contact opnemen via het algemene nummer van de gemeente Beuningen (14-024).

Dit coördinatiebesluit treedt de dag na de bekendmaking ervan in werking.

Beuningen, 5 december 2018

Naar boven