'Herindelingsregeling grenscorrectie gemeente Noordoostpolder - gemeente Urk vastgesteld'

Logo Noordoostpolder

De colleges van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder en Urk maken bekend dat hun gemeenteraden op 29 oktober en 8 november 2018 een herindelingsregeling hebben vastgesteld tot een grenscorrectie tussen beide gemeenten. De grenscorrectie heeft betrekking op een tweetal wijzigingen. De eerste grenswijziging is voor een gebied ten zuiden van Urk waar een haven en een bedrijventerrein is voorzien. De tweede grenswijziging ten noorden van Urk betreft het gebied Urkerveld. Hier is natuurontwikkeling voorzien. Beide gebieden gaan over van de gemeente Noordoostpolder naar de gemeente Urk.

 

Raadsbesluiten ter inzage

De besluiten van de gemeenteraden van Noordoostpolder en Urk liggen vanaf 30 november 2018 gedurende zes weken ter inzage in beide gemeentenhuizen. Voor de gemeente Noordoostpolder is dit het loket Woonomgeving (Harmen Visserplein 1 te Emmeloord). Voor de gemeente Urk is dit het Gemeenteportaal, eenheid Ruimte en Beheer (Singel 9, te Urk).

 

Het is in dit stadium niet meer mogelijk om een reactie in te dienen. Die mogelijkheid bestond ten tijde van de terinzagelegging van het herindelingsonwerp. Tegen het herindelingsontwerp is één zienswijze ingediend. De indiener ontvangt persoonlijk bericht.

 

Vervolg

Gedeputeerde Staten van Flevoland stellen binnen twee maanden na vaststelling van de herindelingsregeling een beschrijving van de grenzen vast die zijn aangegeven op de bij de herindelingsregeling gevoegde kaart. Deze herindelingsregeling treedt in werking op de dag na publicatie van de door Gedeputeerde Staten vastgestelde grensbeschrijving. De datum van herindeling is 1 januari 2019.

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact op met j. van Keeken van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0527 63 33 61 of per e-mail (j.vankeeken@noordoostpolder.nl) of

R. de Haan van de eenheid Ruimte en Beheer op het telefoonnummer 0527 689 984 of per e-mail (r.dehaan@urk.nl)

Naar boven