Voorontwerpbestemmingsplan Recreatiewoningen Lutsmond – Noord, Gemeente De Fryske Marren, ter inzage

Logo De Fryske Marren

(bekendmaking op grond van de inspraakverordening)

Met ingang van 30 november 2018 ligt gedurende zes weken het (nieuwe) voorontwerpbestemmingsplan Recreatiewoningen Lutsmond - Noord ter inzage.

 

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat de agrarische gronden ten zuidwesten van het huidige recreatiepark Markant. De gronden van camping Marswâl in Balk maken ook deel uit van het plangebied.

 

Doel

Het bestemmingsplan omvat een ruimtelijke juridische regeling voor een nieuw complex ten zuiden van Markant met maximaal 50 hoogwaardige recreatiewoningen; de woning aan het Tsjamkedykje 5 wordt de bedrijfswoning bij het terrein, hierbij wordt een receptiegebouw gerealiseerd dat tevens dient voor opslag en onderhoud.

Het nieuwe park krijgt ter hoogte van restaurant paviljoen Badmeester Keimpe een ontsluiting op het Tsjamkedykje; tussen deze nieuwe aansluiting en de trailerhelling is een beweegbare brug voorzien met een doorvaarthoogte van minimaal 1,5 meter waarmee een groot deel van de boten het park kunnen bereiken zonder dat de brug geopend hoeft te worden. Voor de locatie is een beeldkwaliteitsplan ontworpen met daarin opgenomen specifieke toetsingscriteria voor de recreatiewoningen.

 

 

Waar ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Daarnaast is informatie over het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl . Het voorontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.BPLG18LUTSMNRD-VO01.

 

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw inspraakreactie over het plan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een inspraakreactie per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk. Schrijf een brief aan Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

– voorontwerpbestemmingsplan Recreatiewoningen Lutsmond –Noord;

– waarom u een inspraakreactie indient

– de datum

– uw naam en adres

– uw handtekening

• Mondeling. U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt.

 

Burgemeester en wethouders nemen besluit over de overleg- en inspraakreacties . Aan de hand van de overleg- en inspraakresultaten wordt besloten om het ontwerpbestemmingsplan met ontwerp beeldkwaliteitsplan gereed te maken voor de formele vaststellingsprocedure met zienswijzenmogelijkheid bij de gemeenteraad. Deze procedure wordt later apart bekendgemaakt.

 

N.B.

Op 10 mei 2016 heeft een voorontwerpbestemmingsplan voor de locatie voor overleg en inspraak ter inzage gelegen; er is thans een nieuw plan voor de locatie gemaakt waardoor de procedure over het voorontwerpbestemmingsplan uit 2016 is stopgezet.

 

 

Joure, 29 november 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren..

 

Naar boven