Informatiebijeenkomst Startdocument Velserbroekse Dreef 10

Logo Velsen

 

Informatiebijeenkomst

Burgemeester en wethouders hebben het concept startdocument voor de locatie Velserbroekse Dreef 10 vrijgegeven voor participatie. In dit kader wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Aanleiding

Het merendeel van het perceel is braakliggend. De initiatiefnemer is voornemens om een appartementencomplex te realiseren op deze locatie. De voorgestelde ontwikkeling heeft tot gevolg dat de bestemming gewijzigd moet worden van bedrijventerrein naar wonen. Daarnaast moeten de bestemmingen water en groen voor een deel gewijzigd worden naar verkeer.

De gemeente heeft een positieve grondhouding ten opzichte van de voorgestelde ontwikkeling en maakt een startdocument als er een initiatief is voor een gebiedsontwikkeling waaraan de gemeente zijn medewerking wil verlenen. Het startdocument vormt het uitgangspunt voor het op te stellen bestemmingsplan waarmee de ontwikkeling mogelijk kan worden gemaakt. Het startdocument schetst de ruimtelijke kaders voor een dergelijke voorgenomen herontwikkeling, zodat duidelijk is binnen welke grenzen en voorwaarden de locatie kan worden ontwikkeld.

Ligging plangebied

De ontwikkellocatie ligt aan de ontsluitingsweg Velserbroekse Dreef en heeft hiermee een prominente positie. Verder bevindt het zich aan de rand van bedrijventerrein Broekerwerf en aan de entree van Velserbroek vanaf de N208. De Velserbroekse Dreef vormt de scheiding tussen de bestaande woonwijken met eengezinswoningen en het bedrijventerrein. De bedrijven in de nabije omgeving zijn veelal gerelateerd aan detail- en groothandel, aangevuld met enkele kantoren. De planlocatie draagt op dit moment verder bij aan de scheiding tussen wonen en werken: de kavel van circa 5.620m2 is op één woning na onbebouwd.

Informatiebijeenkomst

Woensdagavond 12 december wordt in het Polderhuis (Vestingplein 58, Velserbroek) een informatiebijeenkomst georganiseerd. Iedereen is van harte welkom. De avond start om 17.00 uur en duurt tot 19.30 uur.

Startdocument inzien

Het concept startdocument ligt met ingang van 29 november 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Dudokplein 1 te IJmuiden, en in de centrale bibliotheek, Dudokplein 16 te IJmuiden. Het document is ook online te raadplegen op de website (www.velsen.nl/actueel/bestemmingsplannen).

Reactie indienen

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u een reactie indienen op het concept startdocument.

Dit doet u door een brief te richten aan:

College van burgemeester en wethouders

Postbus 465

1970 AL IJmui­den

onder vermelding van “Reactie startdocument Velserbroekse Dreef” en het nummer 19204-2018. Vergeet ook niet duidelijk uw fysieke postadres aan te geven.

U kunt uw reactie ook mailen naar ro@velsen.nl, onder vermelding van dezelfde gegevens.

Vervolg

In het eerste kwartaal van 2019 wordt het concept startdocument Velserbroekse Dreef 10 inclusief reacties ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Naar boven