Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Grintweg 295"

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 november 2018 het bestemmingsplan “Grintweg 295” gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Op het perceel Grintweg 295 in Wageningen is een bedrijfspand met woning, zorgboerderij en een aangebouwd bijgebouw met bed & breakfast gelegen. Er zijn plannen ontwikkeld voor een uitbreiding van de zorgboerderij, het realiseren van een paardenstal en uitbreiding van de bed & breakfast. De bestaande veeschuur wordt daarbij gesloopt, waarvoor een nieuw gebouw gerealiseerd wordt. Dit gebouw is bedoeld voor de uitbreiding van de zorgboerderij en het realiseren van drie extra kamers voor bed & breakfast. Wanneer blijkt dat er geen behoefte is aan de zorgboerderij, wil de initiatiefnemer in deze nieuwe accommodatie nogmaals drie kamers voor de bed & breakfast realiseren, zodat in het nieuwe gebouw maximaal zes kamers voor bed & breakfast kunnen worden gerealiseerd. De zorgboerderij is in dat geval beëindigd. In de nieuw te realiseren paardenstal wordt eveneens een verblijf voor schapen / geiten gerealiseerd.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen zijn opgenomen in het raadsvoorstel en raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    paragraaf 4.4 Verkeer en parkeren: in deze paragraaf wordt een aanvulling gegeven op de verkeersstromen en parkeren;

  • 2.

    paragraaf 1.1 Aanleiding en paragraaf 2.2 Projectprofiel: in deze paragrafen worden de voorwaarden voor het realiseren van drie extra kamers voor Bed & Breakfast nader toegelicht, te weten het beëindigen van de zorgboerderij;

  • 3.

    wijziging van de planologische benaming Bed & Breakfast naar pension: met de uitbreiding van de kamers voor overnachtingen is de term Bed & breakfast juridisch-planologisch gezien niet meer passend, zodat deze gewijzigd wordt naar pension. Naar aanleiding hiervan wordt artikel 4.3 van de regels als volgt gewijzigd:

4.3 Specifieke gebruiksregels

4.3.1 Algemeen

Voor het gebruik als pension gelden de volgende voorwaarden:

  • 1.

    er worden overnachtingsmogelijkheden geboden voor toeristisch-recreatieve doeleinden. Ook zakelijk toerisme wordt hieronder verstaan;

  • 2.

    er is sprake van kortdurend verblijf, een termijn van maximaal 2 aaneengesloten weken wordt hiervoor gehanteerd;

  • 3.

    het verstrekken van maaltijden beperkt zich tot het ontbijt;

  • 4.

    de exploitant is bewoner van de woning waarbij het pension wordt gerealiseerd.

 

4.3.2 Strijdig gebruik

Onder gebruik strijdig met de bestemming wordt in ieder geval begrepen:

  • 1.

    het gebruiken en/of laten gebruiken van vrijstaande bijgebouwen als zelfstandige woning en als afhankelijk woonruimte;

  • 2.

    het gebruiken en/of laten gebruiken van gronden en/of opstallen voor prostitutiedoeleinden, seksinrichtingen en escortbedrijven.

    

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 29 november 2018 gedurende zes weken (tot en met 9 januari 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

 

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0063grintweg295-VSG1.

 

Reageren

Tot en met 9 januari 2019 kan tegen het besluit van de raad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het bestemmingsplan;

  • 3.

    overige belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen in het bestemmingsplan waartoe de gemeenteraad heeft besloten.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven