Gemeente Geldermalsen : Verkeersbesluit bedrijventerrein Homburg Beesd

Logo Geldermalsen

1. Aanleiding

De gemeente Geldermalsen heeft eerder het besluit genomen om het bedrijventerrein Homburg te Beesd uit te breiden. Aan de noordzijde van het bestaande bedrijventerrein worden nieuwe kavels uitgegeven en de infrastructuur zal worden uitgebreid. Naast de uitbreidingen worden ook bestaande wegen aangepakt en voorzien van een passende inrichting conform de richtlijnen die Duurzaam Veilig voorschrijft.

 

 

2. Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg besluiten wij tot :

wijziging van de inrichting van de kruising Parkweg/Schuttersweg/Industrieweg.

het instellen van voorrang op de Industrieweg en de Oude Waag;

het realiseren van een fietsstrook op de Industrieweg en de Oude Waag;

het instellen van éénrichtingverkeer op de Homburg aan beide zijden van de Industrieweg;

het inrichten van een vrachtwagenparkeerplaats aan de Homburg;

het doortrekken van de bestaande Industrieweg naar een nieuwe inrit vanaf de Parkweg (noord). Hierdoor ontstaat verkeerscirculatie over het bedrijventerrein;

 

De bestaande Industrieweg wordt doorgetrokken en aangesloten op de Parkweg (noord). Verder wordt de kruising van de Parkweg/Schuttersweg/Industrieweg aangepast. De Parkweg (noord) en Industrieweg komen in de voorrang en de aansluiting wordt ruimer zodat het bedrijventerrein beter bereikbaar wordt. Door het realiseren van een nieuwe inrit naar het bedrijventerrein en door de aanpassing van de kruising wordt een logischere verkeerscirculatie bereikt zowel op het bedrijventerrein als op de toegangswegen..

 

Verder ontstaat door de fietsvoorzieningen op het bedrijventerrein maar ook bij de kruising met de Parkweg/Schuttersweg een veiligere situatie.

 

Op de Homburg wordt een tweede vrachtwagenparkeerplaats gerealiseerd. Dit geeft vrachtwagens de gelegenheid om binnen de bebouwde kom de vrachtwagen maximaal 4 uur te parkeren.

 

Bij het tot stand komen van dit besluit zijn de belangen van zowel de bedrijven als de weggebruikers meegewogen. De maatregelen vergroten de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers en de bereikbaarheid van de bedrijven wordt verbeterd.

 

 

3. Juridische grondslag

 

Vereiste verkeersbesluit

 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en het Mandaatbesluit Geldermalsen 2013 van Burgemeester en Wethouders (23 april 2013) is het afdelingshoofd Ruimtelijk Beheer bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

4. Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Gelderland-Zuid. Hij bracht hierover een positief advies uit.

 

 

5. Bekendmaking

Dit besluit wordt op 29 november 2018 bekendgemaakt in de Staatscourant. Daarnaast wordt een mededeling geplaatst in het Nieuwsblad Geldermalsen.

 

6. BESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders besluit om op grond van vorenstaande overwegingen het volgende verkeersbesluit te nemen:

Het instellen van voorrang voor de Parkweg (noord) en Industrieweg op de kruising Parkweg/Industrieweg/Schuttersweg, Beesd middels het plaatsen van borden B01 en B06 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en haaientanden;

Het instellen van voorrang op de Industrieweg en Oude Waag middels het plaatsen van borden B01 en B06 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en haaientanden;

Het realiseren van een fietsvoorziening op de Industrieweg en Oude Waag middels het aanleggen van een fietsstrook met fietssymbool;

Het instellen van éénrichtingverkeer op de Homburg (aan beide zijden van de Industrieweg) middels het plaatsen van borden C02 en C03 uit bijlage 1 van het RVV 1990;

Het realiseren van een parkeerplaats voor vrachtwagens, bussen en aanhangers met een maximum parkeertijd van vier uur aan de Homburg middels het plaatsen van bord E08 met pictogrammen van de categorieën uit bijlage 1 van het RVV 1990 en onderbord “max 4 h” en wijze van parkeren;

Het realiseren van een nieuwe aansluiting van de Industrieweg op de Parkweg (noord) met voorrangsregeling middels het plaatsen van borden B06 uit bijlage 1 van het RVV en haaientanden;

 

 

Bovenstaande conform de bij dit besluit behorende tekening

 

Geldermalsen, 26 november 2018

 

 

 

 

MEDEDELINGEN

 

In werking treding

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking hiervan in de Staatscourant.

 

 

 

 

namens burgemeester en wethouders van Geldermalsen,

B.R. Kramer

Hoofd afdeling Ruimtelijk beheer

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant bezwaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet de naam en het adres vermelden van degene die bezwaar maakt, zijn ondertekend en de datum vermelden waarop het is opgesteld. In het bezwaarschrift moet ook worden aangegeven tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt en waarom het bezwaar wordt gemaakt. Door het indienen van het bezwaarschrift wordt dit besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een bezwaarschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bij het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald. 

Naar boven