Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Zevenaar Noord (2018)

Logo Zevenaar

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Buitengebied Zevenaar Noord (2018)’ als ontwerp ter inzage leggen. Het plangebied omvat het noordelijk deel van het buitengebied van de gemeente Zevenaar, met uitzondering van het buitendijkse gebied rondom Rhederlaag. Het plan heeft van 18 februari 2016 tot 31 maart 2016 als voorontwerp ter inzage gelegen onder de naam ‘Buitengebied Zevenaar 2016’.

Met dit plan wordt beoogd de huidige planologische regelgeving te moderniseren en ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken overeenkomstig de Nota van uitgangspunten bestemmingsplan buitengebied (vastgesteld 17 december 2014).

Het bestemmingsplan maakt onder meer uitbreiding van agrarische bouwpercelen mogelijk. Om de milieueffecten in beeld te brengen is een milieueffectrapportage (MER) en een ‘passende beoordeling’ (effecten op natuurgebieden Natura 2000) opgesteld. De MER brengt de belangrijke gevolgen van de voorgenomen activiteiten voor het milieu in beeld.

 

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 29 november gedurende zes weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen via de gemeentelijke site: http://0299.roview.net/ en via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.0299.BP00BUITENGNOORD-ON01. De bronbestanden zijn raadpleegbaar via http://ro-online.robeheer.nl/0299/manifest.html. Mocht u het ontwerpbestemmingsplan op het gemeentehuis willen inzien, maak dan een afspraak met onze medewerker van het teamvergunningen via onze website activiteit ‘omgevingsvergunning’.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar, postbus 10, 6900 AA Zevenaar.  Vermeld in ieder geval uw naam, adres en contactgegevens. Voor mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer Sannes, telefoonnummer 0316 595 215 (ma-do).

 

Zevenaar, 28 november 2018

Naar boven