Vaststelling provinciaal inpassingsplan ‘Pluisbergweg 5 Meerlo’

Logo Limburg

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken Gedeputeerde Staten van Limburg bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 9 november 2018 met toepassing van artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening het provinciaal inpassingsplan ‘Pluisbergweg 5 Meerlo’ (hierna ook: het plan) hebben vastgesteld.

Het plan omvat het perceel aan de Pluisbergweg 5 te Meerlo. Dit perceel heeft in het provinciaal inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’ de bestemming Natuur gekregen. Dit inpassingsplan is vervolgens gedeeltelijk herzien door vaststelling van het provinciaal inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, herziening 2017’. Omdat het perceel na verdere uitwerking van het ontwerp niet nodig bleek te zijn voor de realisatie van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is besloten om via de herziening de feitelijke agrarische bestemming weer aan het perceel toe te kennen. De eigenaar kon zich niet verenigen met de wijze waarop hieraan in de herziening vorm was gegeven en is daarom tegen de herziening in beroep gegaan. De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna ook: RvS) heeft op 6 juni 2018 uitspraak gedaan. In haar uitspraak heeft zij het beroep gegrond verklaard. De RvS heeft de provincie opgedragen een nieuw inpassingsplan vast te stellen voor het perceel Pluisbergweg 5 te Meerlo. Daarbij heeft de Raad van State onder andere bepaald dat de vaststelling van het plan niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft te worden voorbereid.

In het plan wordt het perceel Pluisbergweg 5 te Meerlo bestemd overeenkomstig de aan het perceel toegekende besluitvlakken zoals opgenomen in de beheersverordening Buitengebied Meerlo, zoals vigerend voorafgaand aan de vaststelling van het provinciaal inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het provinciaal inpassingsplan ‘Pluisbergweg 5 Meerlo’ liggen voor een ieder analoog ter inzage met ingang van donderdag 29 november 2018 tot en met donderdag 10 januari 2019 in:

  • 1.

    het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur,

  • 2.

    het projectbureau Ooijen-Wanssum, Geijsterseweg 11a, Wanssum op maandag tot en met donderdag van 09.00-17.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uur, en

  • 3.

    het gemeentehuis van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6, Horst op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

Het vaststellingsbesluit en het plan zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer: NL.IMRO.9931.PIPPluisbergweg5-VG01.

Beroep

Het plan is vastgesteld zonder toepassing te geven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met als gevolg dat geen ontwerp van het plan ter inzage heeft gelegen. Beroep kan daarom worden ingesteld door elke belanghebbende.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Meer informatie over het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening treft u aan op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het plan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de ter inzage liggende documenten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het projectbureau Ooijen-Wanssum, tel. 0478 – 853 888. Voor meer informatie omtrent de beroepsprocedure, kunt u contact opnemen met de heer H.P.D. Lahaije, tel. 06-4697 43 10 of de heer mr. M. Jansen Schoonhoven, tel. 06-5435 42 72.

   

   

Naar boven