Vastgestelde bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2013 – 19e herziening – Middelsluissedijk OZ 35A Numansdorp’

Logo Cromstrijen

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 november 2018 het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2013 – 19e herziening – Middelsluissedijk OZ 35A Numansdorp’ gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan betreft het wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch’ naar ‘Wonen’ en ‘Tuin’ om realisatie van een burgerwoning mogelijk te maken.

 

Wijzigingen | Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijziging betreft een aanpassing van het bouwvlak, zodanig dat er een afstand van 30 meter wordt aangehouden ten opzichte van het naastgelegen agrarisch bedrijf.

 

Besluit hogere grenswaarde geluid | Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 110a e.v. van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde geluid vastgesteld voor de te realiseren woning.

 

Ter inzage | Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden en de daarbij behorende stukken liggen vanaf maandag 26 november 2018 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van het gemeentehuis tijdens de openingstijden van het Servicecentrum. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep vastgestelde bestemmingsplannen | Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die:

- tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- bezwaar hebben tegen de wijziging die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht en in nadelig opzicht door die wijzigingen worden getroffen.

 

Beroep besluit hogere waarden | Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit hogere waarden gedurende bovengenoemde inzagetermijn. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die:

- tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht;

- redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht;

 

Voorlopige voorziening | Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot hogere waarden treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat de besluiten niet in werking zou moeten treden, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Voor zowel het indienen van beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven