Ontwerpbesluit Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

De aanvraag

Op 31 oktober 2018 is er een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied.

De aanvraag betreft het willen uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar concentraties van polycyclische aromatische koolwaterstoffen in het Antarctisch gebied in vergelijking met concentraties van deze stoffen in het Arctisch gebied. Hierbij worden bodemmonsters verzameld. Het geplande werk vindt plaats tijdens een reis van Oceanwide Expeditions, dat zorgt voor de accommodatie en transport.

De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 20 maart 2019 tot en met 1 april 2019.

Ontwerpbesluit

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn voornemens de activiteit onder voorwaarden toe te staan. Zij hebben hiertoe op 14 november 2018 het ontwerpbesluit voor de vergunning genomen.

Zienswijzen indienen

Een ieder kan zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit van de vergunning.

Het ontwerpbesluit van de vergunning ligt ter inzage van 26 november 2018 tot en met 6 januari 2019 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

U kunt van 26 november 2018 tot en met 6 januari 2019 een zienswijze op het ontwerpbesluit indienen. U dient uw zienswijze per post te versturen naar Rijkswaterstaat Zee & Delta, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232 3500 GE Utrecht.

Naar boven