Gecoördineerd gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’ en besluit tot verlening van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen voor 83 woningen in het plan ‘Werthaboulevard, deelgebied tennishallocatie’, Weert

Logo Weert

De gemeente Weert heeft op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 13 juni 2018 bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 27 maart 2018  heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het in te dienen bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’ en de in te dienen aanvraag van een omgevingsvergunning voor de realisatie van het plan Werthaboulevard, plandeel Tennishal en Energiestraat tussen de Industriekade en de Penitentenstraat en op alle ambtshalve of op aanvraag in

verband hiermee te nemen besluiten, waaronder in elk geval de omgevingsvergunning

voor de activiteit bouwen.

 

Burgemeester en wethouders van Weert maken thans volgens artikel 6.14 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening tevens bekend dat met ingang van 22 november 2018 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 2 januari 2019, bij de informatie- en servicebalie van het stadhuis, Wilhelminasingel 101 te Weert ter inzage liggen.

  • 1.

    het door de raad op 14 november 2018 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’;

  • 2.

    de door burgemeester en wethouders op 15 november 2018 verleende omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 83 woningen in het plan Werthaboulevard, deelgebied tennishallocatie;

met bijbehorende toelichtingen en besluiten. De openingstijden van de informatie- en servicebalie voor inzage van de stukken op papier zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Ligging en begrenzing plangebied ontwerp bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal 93 woningen. Aan de noordwestzijde wordt het plan begrensd door de Industriekade en Zuid Willemsvaart. Aan de zuidoostzijde wordt het plangebied begrensd door de Penitentenstraat. Aan de zuidwestzijde wordt het plangebied begrensd door bestaande woningen aan de Industriekade en Penitentenstraat. Aan de noordoostzijde wordt het plangebied begrensd door de locatie Landbouwbelang, waar al woningbouw is voorzien.

 

Toelichting op het ontwerpbesluit tot verlening van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 83 woningen.

De aanvraag is ingediend voor het oprichten van 83 woningen. Deze aanvraag is gecoördineerd aangevraagd met het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’.

 

Raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via de websites www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPWerthaboulevard-VA01. Het besluit tot vergunningverlening voor de activiteit bouwen van 83 woningen is toegevoegd als bijlage bij het bestemmingsplan en kan op deze wijze digitaal worden geraadpleegd.

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de raad van 14 november 2018 tot vaststelling van het bestemmingsplan en de door het college op 15 november 2018 verleende omgevingsvergunning (welke besluiten voor de mogelijkheid van beroep op grond van artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening als één besluit worden aangemerkt) kan schriftelijk beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan respectievelijk het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning bij de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning geen zienswijze naar voren hebben gebracht.

  • belanghebbenden, voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

 

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van de terinzagelegging van dit besluit (dus vanaf 23 november 2018 tot en met 3 januari 2019).

 

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet op. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op voormeld adres.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en, vanwege de gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking, het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning, in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake een bestemmingsplan of de omgevingsvergunning is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het desbetreffende bestemmingsplan en het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de hoogte van de bedragen kan de website van de Raad van State geraadpleegd worden via www.raadvanstate.nl onder Ruimtelijke ordeningskamer. Daar is ook meer informatie te vinden over de beroepsprocedure. Het is ook mogelijk het beroep- en verzoekschrift via het digitaal loket in te dienen bij de Raad van State. Zie https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor de voorwaarden. Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen.

 

Weert, 21 november 2018

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

G. Brinkman

gemeentesecretaris,

 

A.A.M.M. Heijmans

burgemeester,

Naar boven