Vastgesteld bestemmingsplan en vastgesteld besluit hogere waarde Wet geluidhinder ‘Wilsveen 10-10a’

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 30 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Wilsveen 10-10a’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens heeft het college in zijn vergadering van 25 september 2018 het “Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Wilsveen 10-10a” vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied heeft betrekking op de percelen Wilsveen 10 en 10a te Leidschendam, kadastraal bekend als de gemeente Stompwijk, sectie D, nummers 1707, 1869 en 1870.

Inhoud bestemmingsplan

Initiatiefnemers hebben een verzoek ingediend om de huidige bedrijfsbestemming van percelen Wilsveen 10 en 10a te wijzigen in een woonbestemming. De nieuwe ontwikkeling sluit beter aan op zijn omgeving dan de oorspronkelijke situatie met bedrijvigheid en betekent een verbetering van de ruimtelijke situatie. Het bestemmingsplan 'Wilsveen 10-10a' is het juridisch planologisch kader dat deze wijziging mogelijk maakt.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat voor de vaststelling van dit bestemmingsplan een hogere waarde Wgh moet worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vanwege verkeer op het Wilsveen. Het besluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is vastgesteld en bij het bestemmingsplan gevoegd.

Inzien bestemmingsplan

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken waaronder het besluit hogere waarde Wet geluidhinder zijn als volgt raadpleegbaar:

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 30 november tot en met 10 januari 2019.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad dan wel over het ontwerpbesluit hogere waarde bij het college hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad dan wel het college kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde hogere waardenbesluit. Daarnaast kan elke belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw R. Surie (bestemmingsplan), de heer M. le Cointre (hogere waardenbesluit) of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 28 november 2018

Naar boven