Ontwerpwijzigingsplan ‘Beeklaan Hillegom’ ter inzage

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 13 november 2018 hebben besloten het ontwerpwijzigingsplan ‘Beeklaan Hillegom’ met identificatienummer NL.IMRO.0534.WPKalkovensbrug-ON01 in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen. Tevens hebben zij besloten dat geen milieueffectrapportage in het kader van het Besluit m.e.r. benodigd is ten behoeve van de realisering van 3 burgerwoningen zoals opgenomen in het ontwerpwijzigingsplan Beeklaan.

Plangebied

Het plangebied betreft de locatie Beeklaan bezuiden 69 in Hillegom.

Inhoud plan

De eigenaar van de locatie Beeklaan bezuiden 69, heeft het initiatief genomen om op deze locatie 3 vrijstaande woningen te realiseren. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van de 'wetgevingszone-wijzigingsgebied', die is opgenomen in het bestemmingsplan 'Kalkovensbrug, ongenummerd bezuiden nr 69 en Pastoorslaan 108a, 120 ,122 ,124'. Het wijzigingsgebied houdt in dat de bestemming 'agrarisch- bollenzone 2' door het college van burgemeester en wethouders kan worden omgezet naar een woonbestemming met maximaal 3 vrijstaande woningen. Het ontwerpwijzigingsplan voldoet aan de voorwaarden die opgenomen zijn voor dit wijzigingsgebied in het bestemmingsplan Kalkovensbrug. Omdat de woningen in het werkingsgebied van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (het buitengebied) komen, worden het 3 GOM woningen. Hiervoor koopt de eigenaar 3 bouwtitels bij de GOM.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt vanaf 21 november 2018 t/m 1 januari 2019 ter inzage.

Inzien

U kunt het ontwerpwijzigingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Hillegom, Hoofdstraat 115, 2181 EC Hillegom.

De digitale versie van dit ontwerpwijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom, telefoon 14-0252.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-18-043018.  

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met E. Kraay van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14-0252 of via de e-mail: e.kraay@hltsamen.nl.

 

Naar boven