Ontwerpbestemmingsplan ‘Wouwseweg-Ambachtsweg’, Halsteren

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Wouwseweg-Ambachtsweg’ gereed is.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen tussen de Wouwseweg, Ambachtsweg en Industrieweg in Halsteren.

Aanleiding/doel

Bedrijventerrein Wouwseweg is centraal in Halsteren gelegen. Het bedrijventerrein kenmerkt zich door kleinschalige bedrijven met verschillende functies. Ook staan er diverse bedrijfspanden leeg en liggen er meerdere percelen braak, waaronder op het perceel gelegen tussen de Wouwseweg en Ambachtsweg.

De beoogde invulling van het perceel is gericht op woningbouw. Er worden 46 wooneenheden toegevoegd. Qua woningtypen wordt ingespeeld op de huidige behoefte .Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld dat voorziet in deze ontwikkeling.

Kennisgevingbesluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan “Wouwseweg-Ambachtsweg”.  

In de Wet milieubeheer is bepaald dat voorafgaand aan de indiening van een omgevingsvergunningaanvraag, de procedure voor de vormvrije m.e.r.-beoordeling moet worden doorlopen. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze ontwikkelingen is uitgevoerd, blijkt dat er geen significantie nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport dan wel milieueffectbeoordelingsrapport rechtvaardigen. 

Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling. 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen met ingang van donderdag 22 november 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Objectlaan 4 in Bergen op Zoom.

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website ‘www.bergenopzoom.nl > Wonen, (ver)bouwen en verkeer > Bouwen en verbouwen > ‘Bestemmingsplannen’ > ‘Bestemmingsplannen/beheersverordeningen’ > ‘Ontwerpbestemmingsplannen’ > ‘Wouwseweg-Ambachtsweg’.  

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0748.BP0243-0201.

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ‘Wouwseweg-Ambachtsweg’ kenbaar maken bij de gemeenteraad.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden naar het postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met dhr. J. Cats, telefoonnummer 0164 27 75 55. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijze kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Küpers 0164 27 77 69 van het team Ruimtelijke Ordening. 

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

Naar boven