Kennisgeving 1.3.1 Bro, inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 74’

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Herenweg 74’ wordt voorbereid en dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 74’ is vrijgegeven voor inspraak en vooroverleg.

Plan

Het plan voorziet in het splitsen van het bestaande perceel Herenweg 74 in drie bouwkavels die variëren tussen circa 480 m2 en 850 m2. Voor de woningen geldt een maximale goothoogte van 4 meter en een maximale bouwhoogte van 7 meter. De kavels worden ontsloten vanuit de wijk Vinkeveld. Hiervoor zal de openbare ruimte (plantsoen en parkeerplaatsen) worden heringericht, waarbij het aantal parkeerplaatsen hetzelfde blijft. De inrit aan de Herenweg vervalt. Met dit plan vindt een ruimtelijke kwaliteitsverbetering van dit entreegebied van Noordwijk plaats en wordt voorzien in de noodzakelijke ruimtereservering voor de beoogde nieuwe rotonde Herenweg / Beeklaan.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Herenweg 74’ ligt met ingang van woensdag 21 november 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 ter inzage. Het plan is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPNBHerenweg74-VO01.

Inloopavond

Op maandag 10 december 2018 is er een inloopavond. Geïnteresseerden kunnen het ter inzage liggende voorontwerpbestemmingsplan inzien en daarover vragen stellen. Belangstellenden zijn welkom van 19:30 tot 20:30 uur in zaal 0.21 op de locatie Goohorstlaan 10 te Noordwijk.

Inspraakreactie

Gedurende de termijn dat het voorontwerp ter inzage ligt, kan een ieder - bij voorkeur schriftelijk - een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Het is ook mogelijk mondeling een inspraakreactie te geven.

Uw schriftelijke inspraakreactie dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 298, 2200 AG te Noordwijk, onder vermelding van ‘inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Herenweg 74’. Als u een mondelinge inspraakreactie wilt geven, dan kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via T 071 - 36 60 000.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge inspraakreactie geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen de inspraakreactie betrekking heeft.

Naar boven