Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan “Verlegging gasleiding N-366” en M.E.R.-beoordelingsbesluit

Logo Pekela

Het college van burgemeester en wethouders van Pekela is voornemens een bestemmingsplan vast te stellen voor de verlegging en vervanging van enkele gasvoorzieningen in de omgeving van de N-366.

Planinhoud

Het plan is bedoeld om de veiligheid en de energiezekerheid van het regionale aardgasnetwerk te kunnen blijven waarborgen.

Plan inzien

Met ingang van 21 november 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Verlegging gasleiding N-366” gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis (aan de Raadhuislaan 8 te Oude Pekela). Het ontwerp is ook digitaal beschikbaar in de Staatscourant, het Elektronisch Gemeenteblad en op de gemeentelijke website. Ook zal publicatie via elektronische weg plaats vinden op de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl.

M.e.r .-beoordelingsbesluit

Het college maakt verder bekend dat zij een besluit heeft genomen ten aanzien van de (vormvrije) m.e.r-beoordeling voor het vervangen en verleggen van aardgasleidingen en het onttrekken van grondwater in de omgeving van de N-366 in Oude Pekela. Het (vormvrije) m.e.r-beoordelingsbesluit ligt met ingang van 21 november 2018 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis (aan de Raadhuislaan 8 te Oude Pekela). Indien u vragen heeft over het besluit dan kunt u een afspraak maken via “https://afspraken.pekela.nl/Internetafspraken_Pekela” of via het telefoonnummer van de gemeente.

Een vormvrij m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen, in dit geval de procedure voor de vaststelling van bestemmingsplan “Verlegging Gasleiding N-366”.

Reactietermijn

U kunt tot en met 1 januari 2019 een schriftelijke of mondelinge reactie geven op de plannen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 20.000, 9665 ZM Oude Pekela). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken.

Zienswijzen kunnen ook online worden ingediend; ga hiervoor naar www.pekela.nl/zienswijze.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

- Digitaal bestemmingsplan

- Bronbestanden

 

Naar boven